Aceasta casa mica este buna de construit pe suprafete mici si inguste de teren. Cerintele minime pentru latimea si lungimea terenului dar si pretul scazut de constructie sunt principalele avantaje ale acestei case mici. Pentru plan, poze din interior si exterior dar si pentru a afla un pret de constructie( manopera+materiale) estimativ te invit sa ramai alaturi de mine pana la final.

Plan parter. Compartimentarea este ergonomica, gandita pentru eficientizarea si maximizarea fiecarui metru patrat. In 74 mp suprafata locuibila avem doua dormitoare, cel matrimonial avand 14,4 mp si celalalt avand 10,8 mp, un living room cu bucatarie open space de 29 mp cu o camara de 2,6 mp, o baie de aproape 7 mp, un hol de 6 mp si un atic de 4, 4 mp.

Pentru o familie mica aceasta casuta este exact ceea ce are nevoie. Optional, in podul casei, se pot amenaja si alte spatii locative.

Amenajari interioare. Imagini din interiorul acestei case

Daca la prima vedere pare o casa destul de simpla, imaginile de mai jos ar trebui sa te invioreze. Designul propus de arhitecti este unul fresh, orientat spre spatii deschise si luminoase.

 

Alte poze cu aspectul exterior. Vedere din toate laturile

Exteriorul este destul de simplu si iti recomand sa il lasi asa. Nu se compara cu arhitectura unei case de la oras insa la tara, inconjurata de pomi si iarba verde, aceasta casa ar arata superb.

 

Pretul constructiei. Cat costa manopera si materialele

Pentru a construi aceasta casa la rosu din BCA sau blocuri ceramice, cu acoperis din tigla metalica si tamplaria exterioara montata, te costa 24 mii euro materialele si 14 mii de euro manopera. Daca o vrei la cheie costul final va creste in functie de pretentiile tale cu cel putin 18 mii de euro. Asadar iti trebuie cam 56 mii de euro si terenul pentru a putea avea aceasta casa.

Ai ceva de adaugat? Esti liber sa comentezi mai jos.

sursa: https://www.proiectari.md

18 comentarii

 1. Doar ridicata si acoperita ce costuri sunt fara manopera

  1. Author

   „Pentru a construi aceasta casa la rosu din BCA sau blocuri ceramice, cu acoperis din tigla metalica si tamplaria exterioara montata, te costa 15 mii euro materialele ” Scazand tamplaria probabil va incadrati in 13 mii euro.

 2. Frumos. Ideal pentru un final de viaţă tihnit. Probleme mari cu etanşarea la curenţii de aer pe axa intrare – fereastra de la bucatarie.

  1. Cu as putea achiziționa proiectul pt casa.
   As dori un nr de contact o adresa de e-mail.
   Mulțumesc

 3. Pentru o casa ridicata si cu o camera baie si bucatarie…si pentru a mai adauga un o camera mare si una mica …si de dat la cheie …cat mar costa.

 4. la ce pret ajunge proiectul acestei case?

 5. Puteți actualiza prețurile pentru această casă?

 6. Cat m-ar costa casa cu inca 2 camere la cheie dar nu designul prezentat din interior.

 7. Nu am sa inteleg proiectantii astia care fac compartimentarile fara cap. Baia si bucataria, ideal trebuie sa fie alaturate. Baia nu trebuie sa fie langa dormitor, pt a nu trezi cand tragi apa pe cei care dorm alaturi.

 8. 15000 euro materiale la rosu …9000euro manopera…si la cheie cat ar fi manopera?


 9. Super proiect… urmăresc, dar ceva nu găsesc! De ce nu faceți proiecte unde bucătăria să fie supărată de living? Stiti că sunt o doamnă ce îmi place să gătesc și nu-mi place să mirose a bucate toată casa… poate reușiti și faceți și așa proiecte… am văzut doar un proiect la parter! Mulțumesc!

 10. Vreau o casuta cu un living doua dormitoare o baie o camara si un pret bun! Astept raspuns!!!

 11. Exact ceea ce caut! Presupun ca bucataria se poate separa cumva de living… Puteti da un pret actual, 2022? Multumesc!

 12. Am vrea pretul proiectului si recomandarea unei firme de constructii, eventual din zona Neamtului unde locuim.

  1. Bună ziua, ati găsit un constructor în zona Neamțului? Ați început construcția? Mulțumesc!

Lasa un comentariu