Aceasta casa mica, cu mansarda, nu doar arata bine ci este si un proiect functional de casa economica,  adaptat nevoilor reale ale unei familii cu venituri relativ modeste dar care isi doreste propria casuta. Daca si tu iti doresti un proiect de casa mica si ieftin de construit si ti-a atras atentia aceasta casa te invit sa aflam impreuna detalii interesante despre acest model de casa. O sa iti prezint si pretul estimat pe baza preturilor actuale la mp de constructie la rosu sau la cheie.

Vei ramane uimit si tare ma tem ca vei incepe sa iti construiesti casa folosind acest proiect de casa mica care seamana izbitor de mult cu acest proiect de casa. Doar ca in proiectul de fata avem 3 dormitoare si in celalalt proiect asemanator avem 4 dormitoare. In cele 3 dormitoare disponibile pot locui pana la 4 persoane. In total, parter +mansarda, avem 92 mp utilizabili.

Principalul avantaj al acestei case este faptul ca poate fi construita cu un buget de criza si asta se datoreaza amplasarii mansardei care este practic un pod amenajat, nu s-au mai consumat materiale pentru ridicarea zidurilor deoarece acestea au fost gandite sa fie in interiorul podului. Un motiv in plus pentru un pod calduros pe timpul iernii si racoros vara, datorita izolatiei cu vata minerala.

Plan parter. Intrarea in aceasta casa se face printr-un vestibul de 4,70 mp. Ajungem in camera de zi care este foarte spatioasa avand suprafata de 25,9 mp. Zona de dinning este inclusa in living room. In continuarea camerei de zi gasim bucataria. Aceasta are suprafata de 7,5 mp si este dotata si cu o camara de aproape 2 mp. Tot la parterul acestei case mai gasim un dormitor de 13,7 mp. O bai de 5 mp este gata sa deserveasca ocupantii parterului acestei case cu mansarda. Proiectul este prevazut si cu camera tehnica in care poti sa amplasezi sistemul de incalzire pentru care vei opta. Camera tehnica are suprafata de 7,2 mp.

Plan mansarda. Nimic mai mult decat doua dormitoare si o baie. Fiecare dormitor are suprafata de 12 mp iar baia are 2 mp. Totul este simplu, fara costuri inutile.

Amplasare pe teren. Se observa ca parcela minima pe care poti construi aceasta casa este de 20 pe 17 metri. Daca ai un teren mai mare va fi si mai bine deoarece vei putea pune in valoare frumusetea acestui proiect de casa cu mansarda.

Acesta a fost proiectul de casa, am zis eu fermecatoare. Sper ca te-a fermecat si pe tine. Acum sa iti dau si un pret estimativ, stiu ca iti doresti sa afli asta. La o prima vedere, la rosu, casa asta ar costa 18 mii euro. La cheie ar ajunge costul pana la 37 mii euro. Materialele si manopera sunt incluse in pret. Stiu, poate ti se pare ca este prea ieftina dar asta e realitatea pietei de constructii din Romania la ora actuala. Firmele lacome, profitoare de clienti neinformati, s-au cam evaporat. Au ramas pe piata firmele de constructii case care pot face o lucrare de calitate la un pret accesibil.

sursa: tooba.pl