Casa al carei proiect il prezint astazi este noua pe piata proiectelor de case cu mansarda si se muleaza perfect in zona caselor construibile cu buget de austeritate.

Are un aspect exterior modern cu accente de rustic si o compartimentare interesanta ce permite unei familii de 3-4 persoane sa locuiasca lejer si decent in aceasta. Nu este cel mai ieftin proiect de pe site dar merita sa investesti in constructia acestei case cu mansarda iar motivele le vei regasi cu usurinta daca vei parcurge pana la final acest articol.

O poti construi pe parcele de teren mici. Are amprenta construita la sol de 14,9 cu 9,6 metri.  Daca ai un teren de minim 20 pe 20 metri atunci este suficient pentru a putea implementa acest proiect de casa cu mansarda. Evident, daca este mai intins terenul va fi cu atat mai bine. Iata o schita cu amplasamentul pe teren al acestui model de casa:

Suprafata construita 143 mp. Suprafata utilizabila locuibila 119,5 mp. La parter avem suprafata de 66,5 mp iar la mansarda avem suprafata de 53 mp. La suprafata locuibila nu am inclus garajul si nici camera tehnica. Deci casa e mai mare. Aproximativ 33 mp are garajul si camera tehnica.

Are garajul inclus in proiect. Orice casa care se respecta, chiar si o casa construibila cu buget redus, are in componenta si un garaj. Nu neaparat un garaj pentru doua autoturisme, macar pentru un autoturism si tot e bine. Acest proiect de casa cu mansarda are un garaj de 27 mp in care , pe langa autoturism, poti depozita o multime de alte lucruri indispensabile pentru o casa la curte.

Plan parter. Piesa de rezistenta este camera de zi cu zona de servit masa inclusa in suprafata de aproape 30 de mp. Bucataria are suprafata de 8,77 mp la care se adauga si o camara de 2,39 mp.Tot la parter mai gasim un birou de 9,37 mp. Garajul are suprafata de 27,57 mp si poate fi accesat din casa, trecand prin camera tehnica in suprafata de 5,46 mp.

Plan mansarda. La mansarda gasim un dormitor matrimonial de 14,53 mp si alte doua camere, ambele cu suprafata aproximativa de 10 mp, ce pot fi folosite ca si dormitoare pentru copii sau pentru oaspeti. O baie maricica de 6,58 mp deserveste intregul nivel.