Așeazǎ-te confortabil deoarece îți voi arata o casǎ parter foarte frumoasǎ, o bijuterie aș spune.Proiectul de astǎzi este unul recent finalizat, asadar o sǎ îți dau și niște costuri estimative cu construirea. Casa aceasta aratǎ foarte bine la exterior, totul se completeazǎ armonios și este pus în valoare. Are o suprafațǎ totalǎ construitǎ de 192 mp, cea utilǎ fiind de 147 mp. Este o construcție solidǎ, fundația, stâlpii, centura si placa peste parter fiind din beton armat, iar zidăria este din BCA de 24 cm, dublată de o termoizolație din polistiren expandat de înaltă densitate de 20 cm. Daca ai un teren de minim 500 mp cu o deschidere de 18 ml, te poți apuca de treabǎ.

Ești curios sǎ afli amplasarea camerelor? Iată cum arată planul:

Primul care iese în evidență este garajul pentru douǎ autoturisme. Acesta are o suprafață de 35 mp, deci, dacǎ ai crezut cǎ suprafața utila de 147 mp a întregii case este una mare, scade cei 35 mp și vei descoperi o suprafață de locuit ideală pentru o familie modernă, cu unul sau doi copii. Compartimentarea interioara este una bine structuratǎ, orientata spre confortul locatarilor. Imi place foarte tare zona de zi a acestei case. Este atat de spatioasǎ si luminoasǎ, și interconecteazǎ toate încǎperile oferind acces și cǎtre terasa exterioarǎ atât de binevenitǎ în zilele prielnice. Practic, avem peste 50 mp de zonǎ de zi, dacǎ adunǎm suprafața livingului cu cea a bucatariei open space și a holului. Ştiu, existǎ și fani ai bucatǎriilor închise iar acestia nu concep bucǎtariile open space. Mereu au la ei exemplul cu cârnații și peștele care fac mult miros dar existǎ soluții și pentru acestia : ori își iau hote bune, ori modificǎ compartimentarea astfel încat sǎ închidă bucataria. Totuși, nu va mai fi la fel de spectaculoasǎ amenjarea. Nici celelalte încăperi nu sunt mai prejos și, deși nu sunt foarte spațioase,  nu îți dau senzația de spațiu mic. Poate și datorită luminii naturale din belșug care intrǎ pe ferestrele mari.

Cost construire. Aici sǎ vezi pareri pro si contra. Din prima vreau sa iti spun ca acest proiect costa destul de mult si estimarea costurilor nu este scoasa din burta ci este facuta chiar de catre biroul de proiectare care a realizat casa. Desi nu este in Romania, ci in Polonia construitǎ, aceastǎ casǎ se potriveste perfect arhitecturii de la noi.  Eu zic cǎ dacǎ lor le-a iesit un cost, nu are nouǎ cum sǎ ne iasǎ altul mai mare. Așadar, doar costul materialelor și manopera perceputǎ de firma de construcții, se învârte în jurul sumei de 175 mii de euro pentru a duce acest proiect in stadiul la cheie. Pe lângă asta mai trebuie sa ții cont de celelalte costuri adiacente construcției unei case, cum ar fi: teren, utilități, proiect, amenajările peisagistice, mobilier interior, electrocasnice.

Iatǎ și un video cu prezentarea casei:


Ce zici de acest proiect îți place? Dar costul, cum ți se pare? Zi minunatǎ!