Proiectul acesta te va cuceri instant deoarece are câteva avantaje pe care nu le vei găsi la alte case. Menționez aici garajul lipit de casa, terasa de deasupra garajului, compartimentarea ergonomică dar si aspectul cochet cu finisaje moderne. Rămâi câteva clipe aici si îți voi da si mai multe detalii, inclusiv un cost estimat de construcție pentru acest an.

Azi îți prezint un model nou de casǎ cu mansardǎ, casǎ ce dispune si de un garaj pentru un autoturism. Are o suprafață utilǎ totală, farǎ a include aici suprafața terasei,  de 130 mp. Suprafața construită la sol este de  113 metri pătrați iar  suprafață minimǎ de teren pe care o poți construi este de 400 ml cu o deschidere la stradǎ minimǎ de 16 ml.

Plan parter. Avem o suprafață utilǎ de 76 mp compartimentată astfel: 1. hol intrare 5 mp, 2. hol 2,5 mp, 3. baie 2,5 mp, 4. cămară 1,5 mp, 5. bucătărie 7,5 mp, 6. living 31 mp, 7. CT. 4,5 mp, 8. garaj 21 mp.

 

 

Plan mansardǎ. Mansarda este destinată zonei de somn. De remarcat zona 8, o terasa deosebită deasupra garajului. Astfel, avem următoarea compartimentare : 1. hol 12,5 mp, 2. camera 11 mp, 3. dressing 2 mp, 4. camera 12 mp, 5. baie 5 mp, 6. camera 8 mp, 7. spălătorie 3. Suprafață totală mansarda  54 mp.

Detalii construire.

Aceasta casa cu mansarda si garaj a fost proiectata sa fie construită pe fundație din beton armat, cu stâlpii, centura si placa peste  parter tot din beton armat. Zidăria este din blocuri ceramice cu goluri de 30 cm lățime, dublată de o termoizolație cu vata bazaltica de 15 cm grosime. Complementar, pentru o buna eficiența energetica, avem termopane tripan cu tâmplărie din PVC. Sistemul de încălzire este pe gaz, folosind o centrala si încălzire prin pardosealǎ.

Estimare cost construire. Materiale de construcții.

Conform detaliilor de construire prezentate mai sus, folosind materiale de construcții de calitate medie, cu finisaje de bazǎ, costul cu materialele de construcții pentru a o aduce la stadiul de finisată la cheie este de 97 mii euro.

Estimare cost construire. Manopera.

Conform proiectului detaliat, daca vei opta pentru o singura firma de construcții care sa se ocupe de construire de la A la Z, prețul plǎtit va fi de 65 mii de euro.

Estimare cost construire. Alte cheltuieli.

Cheltuielile suplimentare sunt legate de amenajările peisagistice ale curții, gardul, aleile către ușa de intrare si către garaj, pomi, iarba etc. Daca nu deții terenul cu utilitățile la poarta ar trebui sa incluzi la cheltuieli suplimentare și aceste aspecte. Costurile diferă in funcție de ce ai disponibil in momentul de fata.

Cum ti se pare proiectul? Cauți ceva mai ieftin? Vezi proiectele de mai jos si alege-ți casa favoritǎ!