Din seria proiectelor de case mici si economice am venit cu un proiect de casa cu mansarda care arata superb. Are garaj si o terasa deasupra acestuia si poate fi construita chiar si pe cele mai mici parcele de teren. Te provoc sa ramai alaturi de mine pentru a descoperi acest proiect de casa cu mansarda si garaj. Iti voi face chiar si o estimare de cost a constructiei si a manoperei.

Aspectul exterior modern, cu acoperisul in doua ape, garajul pentru o singura masina cu terasa desupra acestuia, dar si camerele bine proportionate si iluminate natural, sunt principalele puncte forte ale acestei case cu mansarda. Evident, costul construirii acesti case este unul avantajos, il vei afla daca urmaresti cu atentie acest proiect de casa. Totusi, daca erai in cautarea celei mai ieftine case sa stii ca aceasta casa nu indeplineste cerintele tale. Iti recomand aceasta casa ieftina doar cu parter daca esti cu bugetul la limita.

Compartimentare parter. Suprafata utila totala a parterului, inclusiv garajul, este de 84 mp. Nici nu ai zice ca te afli la parterul unei case mici. Arhitectul a reusit sa dramuiasca fiecare centimetru patrat si astfel avem urmatoarele incaperi disponibile: garaj, anexa, birou, living, bucatarie, baie, camera tehnica si cateva holuri.

Casa aceasta cu mansarda si terasa are intrarea prin intermediul unui mic hol de 3,8 mp. Imediat in partea stanga se afla camera tehnica unde se va amplasa cazanul. Inaintand, trecem de o usa si ajungem pe un hol de 5,9 mp. Aici este centrul casei. Observam doua zone bine separate. In partea stanga se afla baia de 3,7 mp si un birou de 9,5 mp. Inaintand ajungem la scarile de acces la mansarda.

Dar sa nu uitam de zona de zi a acestei frumoase case cu mansarda si terasa. Avem un living room cu zona de dinning in suprafata de 22.7 mp. Si o bucatarie de 7,7 mp ce dispune si de o camara de aproape 2 mp. Asadar, zona parterului este bine compartimentata si ofera unei familii de 3-4 persoane confort si relaxare in timpul zilei. Sa vedem ce ne ofera si mansarda, zona de somn si odihna a acestei case.

Compartimentare parter. Suprafata utila a mansardei este de 44 mp.  Doua dormitoare micute se afla amplasate aici. Au cate 12 mp fiecare si impart un balcon exterior. O baie mare, de aproape 8 mp, deserveste aceste dormitoare.

 

Accesul catre terasa de desupra garajului se face trecand printr-o camera de 8 mp ce poate servi ca si camera de zi auxiliara.

Privire in sectiune si amplasare pe teren.

Costul estimativ al constructiei. Aceasta casa cu mansarda are suprafata utila totala P+M de 84 + 44 =128 mp. La aceasta suprafata trebuie adaugata si suprafata terasei de desupra garajului, aproximativ 20 mp.

Astfel, costurile cu manopera si materialele de constructii necesare construirii la cheie ar trebui sa fie apropiate de suma de 40 mii de euro.

sursa: tooba.pl

Un comentariu

  1. pur si simplu de vis! ce nu inteleg este faptul ca in poze, apare si un balcon in partea opusa a terasei, cumva comun celor 2 dormitoare de la mansarda, de care nu s-a pomenit nimic… 🙂

Lasa un comentariu