Astazi iti supun atentiei un proiect de casa cu mansarda care arata bine, are o arhitectura moderna si poate gazdui o familie numeroasa. N-o sa iti vina sa crezi dar proiectul acestei case cu mansarda este gata sa sustina o familie formata din 7-10 persoane. Iti vina sa crezi?

Are in componenta 6 dormitoare, 3 bai, un living room mare si multe alte incaperi utile si indispensabile pentru o casa noua. Te invit sa descoperim impreuna mai multe detalii despre aceasta superba casa cu mansarda. Iti voi da chiar si o estimare de cost pentru aceasta casa cu mansarda.

Lasand la o parte aspectul exterior superb, cu ferestre mari si inalte si cu forma acoperisului foarte ascutita, cu micile balconase de la mansarda, aceasta casa cu mansarda are si o compartimentare interioara interesanta. Nu e usor sa implementezi 6 dormitoare in 160 mp utili(200 mp suprafta desfasurata), 3 bai si multe alte camere indispensabile intr-o casa moderna.

 Desi ai spune ca interiorul este aglomerat si camerele sunt mici trebuie sa iti spun ca nu e asa.

Sa vedem planul parterului.

Suprafata construita a parterului este de 101 metri patrati. Cea utila e de 84 mp. La acest nivel chiar poate locui un cuplu cu un copil fara sa mai fie nevoie sa urce la mansarda. Asta datorita faptului ca proiectantul a gandit doua dormitoare aici. Un dormitor de 13 mp dotat cu un dressing de 7 metri patrati si un alt dormitor, mai mic, in suprafata de 11 mp. Acesta poate fi folosit ca si birou.

Intrarea in casa se face prin intermediul unui mic hol de 3 mp. Inaintand ajungem pe un alt hol, de 6 mp, de unde putem accesa intreaga locuinta. In stanga este baia in suprafata de 5 mp. In dreapta se afla pozitionata bucataria de 9 mp care este open space. Bucataria dispune si de o camara de 2 mp.

Camera de zi are 25 de metri patrati si este inima casei. Aici, indiferent daca este zi sau noapte, se poate intruni intreaga familie pentru a petrece timp impreuna. Intregul parter este proiectat astfel incat sa beneficieze pe tot parcursul zilei de cat mai multa lumina naturala iar ferestrele mari, inalte cat usile, contribuie la oferirea unei stari de bine a locatarilor acestei case cu mansarda.

Imi place enorm compartimentarea acestui parter de casa, mai ales faptul ca arhitectul a separat oarecum zona de odihna de restul casei. Astfel poti sa dormi linistit cand celalti membri ai familiei sunt in living sau la bucatarie.

Plan mansarda. Suprafata utila este de 76 mp.

Din prima iese in evidenta dormitorul matrimonial cu baie proprie. Acesta are suprafata de 16 mp iar baia are 5,6. Fericitii ocupanti ai acestui dormitor au acces la doua mici balcoane pentru a admira privelistea de dimineata sorbind aer curat.

Tot la mansarda mai gasim inca 3 dormitoare. Unul de 16,5 mp, altul de 15,9 mp si unul de 10,3 mp. O baie generoasa de 10,3 mp le deserveste cu brio.

 

Casa asta chiar arata superb. Daca ar fi sa estimez un pret la cheie, manopera si materiale de constructii, fara teren si utilitati, as spune 85 mii de euro. Evident, pretul final difera de multe aspecte. Cel mai bine cereti unui arhitect sa va intocmeasca documentatia necesara autorizatiei de constructie a acestei case si sa incepeti. Cine incepe sa construiasca o casa va termina mai devreme sau mai tarziu :*  !

 

Un comentariu

Lasa un comentariu