Cauti o casa mica, frumoasa si ieftina? Nu mai cauta deoarece tocmai ai gasit cea mai frumoasa casa ieftina de pe piata. Este un proiect de casa mica pe care o poti construi cu un buget care te va lasa cu bani in portofel. Iti voi arata planul parterului cu compartimentarea camerelor dar iti voi spune si cat costa sa construiesti aceasta casa. Ramai atent pana la final.

Aceasta casa doar cu parter are suprafata totala de 56 mp, cea utila fiind de 48 mp. Nu are camerele foarte spatioase dar fiind un proiect low cost ar trebui sa vedem partile bune ale acestui model de casa mica. Fiind vorba de doar 48 mp utili, cam cat un apartament cu doua camere,  aceasta casa are in componenta urmatoarele incaperi: living room, zona de servit masa, dormitor, hol, baie si bucatarie.

Amprenta acestei case mici este de 8 pe 7 metri. Acest lucru faciliteaza constructia acesteia chiar si pe parcele foarte mici de teren. Aspectul exterior este de nota 10 si sunt sigur ca acest lucru ti-a atras initial atentia cand ai vazut acest proiect de casa.

Dar sa vedem compartimentarea parterului si apoi sa iti spun si o estimare de pret cu constructia la rosu si la cheie, cu materialele si manopera.

Compartimentare parter. Casa are forma dreptunghiulara si o buna parte din zona parterului este formata din zona de dinnig si cea de living room. Acestea nu sunt separate, formand o zona de petrecere a activitatilor zilnice ale familiei.

Intrarea se face prin intermediul unei mici terase acoperite si ajungem direct in zona de de 23 mp . De aici, in capat, se vede o usa care separa zona de zi de restul casei. Un hol de 3 mp faciliteaza accesul la dormitor, baie si bucatarie dar ne ofera acces si in spatele casei.

Dormitorul are suprafata de 12 mp si este suficient pentru un cuplu. Bucataria de 6 mp este mica dar nu este open space, fapt care bucura o mare parte din cei care isi doresc o casa a lor. Este bine stiut faptul ca moda bucatariilor open space nu a prins la noi. In fine, baia se afla langa bucatarie si are suprafata de 4 mp. In concluzie este o compartimentare decenta, pe masura dimensiunii acestei superbe case mici.

Pret constructie. Pretul acestei case poate depinde de mai multi factori. Asadar, daca o vei construi din lemn pretul va diferi fata de constructia acestei case din blocuri ceramice sau BCA. Iata cateva preturi estimative cu materialele de constructii si manopera la rosu sau la cheie:

  • construita din lemn costul este intre 32-38 mii euro
  • construita la rosu costul materialelor este intre 15-19 mii de euro
  • construita la cheie costul este intre 39-43 mii de euro
  • manopera la rosu este intre 12-15 mii de euro
  • manopera la cheie este intre 18-21 mii euro

Asadar, pretul aproximativ al acestei case, manopera si materialele de constructii necesare, se invarte in jurul sumei de 40 de mii de euro. Daca ai acesti bani, ai si terenul aferent cu utilitati incluse, eu zic sa contactezi arhitectul pentru a cumpara acest proiect de casa mica doar cu parter. Evident, poti modifica acest proiect pentru a iti spori gradul de confort.

Sper ca ti-au fost utile informatiile gasite aici. Preturile de mai sus sunt pur estimative si difera de zona in care locuiesti. Alte proiecte de case mici, doar cu parter gasesti mai jos. Zi frumoasa.

5 comentarii

  1. Salut as vrea sa stiu unde se construesc asa case si ce trebue inafara de bani?


Lasa un comentariu