De la inceputul acestui sezon de constructii case am constatat o cerere tot mai mare de proiecte de case mici, doar cu parter, indeosebi din partea celor cu un buget redus alocat constructiei casei. Daca esti nepretentios din fire si iti doresti o casa cu suprafata utila pana in 50 mp ar trebui sa ramai focusat pe acest articol pana la final deoarece vei afla informatii importante despre proiect dar si despre ce include constructia acestei case cu doar 24 mii euro la cheie. Da, iti voi da si contactul firmei care o construieste. Si asta fara ca acest articol sa fie reclama.

Aceasta casa mica este potrivita pentru un tanar cuplu aflat la inceput de drum sau pentru o familie care vrea sa isi traiasca anii de pensie departe de orasul aglomerat, intr-un loc plin de verdeata si aer curat. Suprafata construita a casei este de 56 mp iar cea utila este  de 44 mp.

In cei 44 de mp utili ai parte de tot confortul posibil.  Ai un dormitor, o baie, o bucatarie si o camera de zi. Iar, ca spatiu de recreere ai o frumoasa terasa exterioara accesibila din living room.

Intr-adevar, camerele nu sunt foarte mari dar sunt confortabile. Nu trebuie sa uiti faptul ca aceasta casa este una low budget, construibila la cheie cu suma incredibila de 24 mii euro.( Nici eu nu credeam la inceput dar am pus pe hartie necesarul de materiale si a trebuit sa accept. Este totusi o casa micuta)

Dar asta nu este tot, in suma pe care tocmai am spus-o sunt incluse materialele de constructii si manopera. Din cate am cautat, pretul pietei la constructia unei astfel de case se invarte in jurul sumei de 200 euro/mp. Adica ar veni doar manopera pentru aceasta  casa in jur de 10000 euro. Restul fiind materialele de constructii necesare.  Si da, avem o revendicare de la o firma de constructii care o poate construi. Tu doar trebuie sa detii terenul, sa ai utilitatile si, evident, sa cumperi acest proiect de casa de la un arhitect autorizat. Daca iti doresti o casa mai mare iti recomand sa vezi si celelalte proiecte de case de pe site.

Iata planul parterului:

Detalii despre constructia casei:

 • Fundatie din beton armat
 • Zidarie din BCA de 24 cm latime
 • Interior tencuit cu mortar, tinci si zugravit cu vopsea lavabila
 • Exterior placat cu vata bazaltica de 10 cm grosime si finisat cu tencuiala decorativa
 • Acoperis din tigla metalica
 • Instalatii electrice
 • Pardoseala cu gresie
 • Tavanele din gips carton
 • Incalzire cu termosemineu

Constructori disponibili pentru constructia acestei case:

 • Zona Bucuresti, Prahova, Ialomita, Buzau, Vrancea – MarSav Construct telefon: 0765283346

Alte case asemanatoare:

Daca ti-a placut aceasta casa mica inseamna ca nu am gresit aratandu-ti acest proiect de casa. Nu uita ca mai am postat si alte case construibile cu un buget redus dar si case cu mansarda sau etaj. Toate sunt idei de proiecte de case atent alese si te vor incanta din prima.

2 comentarii

 1. extraordinar! multumesc frumos!!!!!!!!! este o idee excelenta!

Lasa un comentariu