Esti pus pe fapte mare daca vrei sa stii cat timp va dura sa construiesti o casa. Probabil ai zarit pe aici vreun proiect de casa frumos si te-ai hotarat sa iti construiesti casa visurilor tale.

Acum cateva zile ti-am spus cat costa constructia unei case. Merita sa te informezi inainte deoarece din exterior pare usor sa construiesti o casa dar nu e chiar asa. Nu iti trebuie doar bani ci si multi nervi. Chiar si alegerea proiectului unei case e destul de dificila deoarece sunt multe proiecte de case care iti fac cu ochiul si chiar nu stii pe care sa il alegi. Am scris aici cum sa alegi proiectul casei si de ce sa nu alegi cel mai ieftin proiect de pe piata.

Intrebarea care o adresezi inca inainte de inceperea lucrarii este cat dureaza constructia casei mele. Sunt diferite motive care ta fac sa pui aceasta intrebare, printre ele regasim: nerebdarea de a te muta in casa noua, dorinta de a nu mai locui cu parintii, dorinta de a sti ca termini odata cu cheltuielile cu chiria sau pur si simplu te-ai saturat sa locuiesti la apartament si vrei la casa.

In acest articol o sa iti spun cam cat dureaza constructia unei case de aproximativ 100 de metri patrati. Am luat ca reper acest model de casa si voi prezenta cele mai importante trei etape din constructia unei case si durata aproximativa de executie a acestora.

Cat dureaza constructia unei case la rosu

O casa la rosu presupune, sau nu, constructia demisolului. Daca doresti o casa noua cu demisol mai adaugati 10 zile in plus fata de ce voi scrie mai jos. Durata de constructie a uni case la rosu poate depinde si de cel care si-a angajat raspunderea  pentru a duce la bun sfarsit acest proiect dar nu poate depasi 20-25 de zile lucratoare.

Fundatia executata corect ar trebui sa dureze 4-5 zile. Ridicarea zidurilor si turnarea stalpilor maxim 8 zile . Daca torni doar centura o sa mai dureze 2-3 zile insa daca vrei sa torni si placa peste parter, cel putin 5 zile dureaza. A mai ramas acoperisul care va dura va dura 3-4 zile, daca vei face doar sarpanta fara sa montati invelitoarea  (tabla tip tigla sau tigla ceramica). Daca se construieste acoperisul la gata mai adauga 3 zile. Si astfel ai construit casa la rosu.

Cat dureaza constructia unei case la gri

Pentru cei care nu stiu, o casa la gri inseamna o locuinta care nu mai este in faza de casa la rosu dar nu are nici finisajele terminate. O casa la gri are peretii tencuiti si executate instalatiile electrice si sanitare. O casa la gri are montata tamplaria exterioara si are fatada realizata partial. De exemplu este tencuita sau este placata cu polistiren sau vata dar nu este finisata. La obtinerea unei case la gri mai adauga cel putin 12-16 zile.

Cat dureaza constructia unei case la cheie

Constructia unei case la cheie presupune aplicarea etapelor prezentate mai sus plus etapele finale, etape in care trebuie sa se obtina finisaje perfecte si de calitate. Asadar, ultimele finisaje ar trebui sa fie montarea gresiei si a faiantei, montaj tamplarie interioara,  zugravirea peretilor, montarea corpurilor de iluminat si a radiatoarelor etc.

Luand in calcul interiorul si exteriorul, timpul alocat acestei etape nu poate depasi timpul petrecut cu ridicarea casei in cele doua etape anterioare. Totusi daca vrei sa scurtezi timpul total de executie ar fi bine sa contractezi constructia casei la cheie. Constructorul va sti cum sa si mobilizeze echipa astfel incat sa obtina un profit cat mai mare si un timp de executie mic. Si bineinteles ca vei obtine un cost mai mic.

Asadar , constructia casei nu este chiar o joaca si este de durata. Tine cont de faptul ca fiecare etapa trebuie facuta cu responsabilitate si nu uita ca trebuie lasat sa treaca un timp intre fiecare manopera. Despre cat timp trebuie sa fie lasat intre manopere, cand se construieste o casa, voi discuta intr-un alt articol. Tot ce iti pot spune aici este doar ca nu poti construi o casa, corect si durabil, daca intentionezi sa te muti in ea in acelasi an. De preferat ar fi ca lucrarile constructiei unei case sa se desfasoare pe parcursul a doi ani. In prmul an sa construiesti casa la rosu si in al doilea an sa o finalizezi.

5 comentarii

  1. Este o prostie termenele de mai sus!!
    Construcția unei case finalizate complet în funcție de mărime durează cel puțin minim 2 ani nu 3 luni!!

    1. Cei cu tine. Ce construiești școală. Pentru o casa, în trei luni te muti în casa… Da tu doi ani.

  2. 25 de zile dureaza la rosu??? Ai uitat poate ca ülaca trebuie sa se usuce 29 de zile,iar stalpii 7 zile asa scrie la carte

Lasa un comentariu