Multi spun ca locuintele duplex sunt mai ieftin de construit decat casele clasice. Altii spun ca nu ai aceeasi intimitate intr-o casa de tip duplex. Iar eu, mai ales din cauza faptului ca vreau sa aduc cateva proiecte de case tip duplex pe site, as vrea sa iti spun la ce sa te astepti cand alegi sa cumperi sa sa iti construiesti o casa  duplex.

Ce este o casa duplex?

O locuinta duplex este proiectata pentru a gazdui doua familii, individual, spatiile locative  fiind separate de un zid comun si avand intrari separate. De asemenea, casele duplex au curtile separate si sunt racordate si contorizate individual la utilitati. Majoritatea proiectelor de case duplex, fie ca este vorba de case doar cu parter, cu mansarda sau cu unul sau mai multe etaje, sunt identice  dar exista si exceptii unde proiectele sunt asimetrice cu dimensiuni si compartimentari diferite.

Avantaje casa duplex

Casele duplex sunt mai ieftin de construit deoarece au un perete comun si impart acelasi acoperis. Pentru prieteni, familie sau colegi de serviciu o locuinta duplex este o alegere mai buna datorita faptului ca iti poti alege vecinii si poti avea incredere in acestia cat timp esti plecat de acasa. Casele duplex au si un design interesant si apreciat de catre privitori. Arata mai impunator si se potrivesc pe terenuri mici unde nu ai putea construi doua case separate.

Asadar poti face economie la cumpararea terenului. In orasele aglomerate acest tip de case sunt ideale pentru familiile care isi doresc o casa datorita faptului ca terenurile sunt rare si scumpe. Daca un cuplu nu ar reusi sa isi cumpere un teren si sa isi construiasca o casa doua cupluri ar trece mai usor peste asa. Sau mai exista varianta in care beneficiarul construieste pentru sine duplexul si alege sa vand o jumatate pentru a isi acoperi costurile de constructie.

Dezavantaje case duplex

Ca la orice casa si o casa duplex are niste dezavantaje. In funtie de tipul acesteia(duplex cu parter, duplex cu mansarda, duplex cu etaj) iti poti calcula aceste neajunsuri. La acest gen de case cel mai mare dezavantaj ar fi sa ai vecinul nepotrivit. In rest, totul este la fel ca la orice casa.

Poze cu proiecte de case duplex

Daca esti lamurit despre ce inseamna o casa duplex si esti gata sa iti construiesti una alaturi de familie, prieteni sau rude, eu zic ca este momentul sa te inspiri din colectia de proiecte case duplex de pe site. Insa, inainte de a comanda proiectul la un arhitect autorizat te rog sa te informezi temeinic despre cat costa constructia unei case. Totodata te sfatuiesc sa te interesezi si despre cat dureaza constructia unei case dar si despre pretul corect al unui proiect de casa si ce capcane ascunde un proiect de casa ieftin. Zi frumoasa!