Fiind captivat de frumusetea proiectelor de case de aici probabil ca te-ai gandit macar o data cum ar fi sa ai o casa a ta ? Este total diferit fata de traiul intr-un bloc de locuinte si iti recomand cu tarie sa faci acest pas. Dar oare ti se potriveste? In acest sens am scris mai jos principalele avantaje de a locui la casa dar am aratat si o serie de neajunsuri, pentru ca tu sa ai o perspectiva clara inainte de a lua decizia de a construi o casa.

Incep cu prezentarea a cateva avantaje ale mutarii la o casa in detrimentul achizitionarii unui apartament:

Spatiu.  O casa ofera mai mult spatiu decat un apartament. Daca ai o familie mare sau ai nevoie de mult spatiu pentru a lucra sau pentru a-ti dezvolta un hobby, o casa iti poate oferi spatiul de care ai nevoie.

Intimitate.  O casa poate oferi mai multa intimitate decat un apartament. Nu trebuie sa iti faci griji cu privire la vecinii de deasupra sau de dedesubtul  si poti avea propriul spatiu privat in curtea sau gradina.

Flexibilitate. Atunci cand locuiesti intr-o casa, ai mai multa flexibilitate in a face modificari sau renovari. Poti personaliza casa in functie de preferinte si poti face modificari majore fara a obtine aprobarea unui administrator de bloc sau a unei asociatii de proprietari.

Autonomie. Deoarece o casa este detinuta de tine, nu trebuie sa iti facei griji cu privire la inchirierea sau vanzarea acesteia daca decizi sa te muti. De asemenea, nu trebuie sa platesti taxe de intretinere sau la asociatia de proprietari.

Calitatea vietii. In general, casele sunt mai putin aglomerate decat apartamentele, astfel incat vei avea parte de mai multa liniste si mai putina agitatie in jur. De asemenea, ai mai multa libertate de a iti extinde hobby-urile in aer liber.

Asadar, este important sa intelegi ca alegerea dintre o casa si un apartament depinde de nevoile si preferintele tale. Daca ai nevoie de mai mult spatiu si mai multa autonomie, o casa ar putea fi o optiune mai buna. Insa, daca preferi sa fii intr-un mediu mai urban sau sa te  muti frecvent, un apartament poate fi o optiune mai convenabila.

Dar, mutarea la o casa poate avea si dezavantaje. Iata cateva dintre acestea:

Costuri mai mari. In general, casele sunt mai scumpe decat apartamentele. In plus, proprietarii de case sunt responsabili pentru cheltuielile de intretinere, reparatii si renovari, in timp ce in cazul apartamentelor, aceste costuri sunt adesea suportate de proprietarul cladirii.

Responsabilitati suplimentare. In calitate de proprietar de casa, sunteti responsabil pentru intretinerea si reparatiile casei. Acest lucru poate fi mai costisitor si mai consumator de timp decat intretinerea unui apartament.

Mai multa izolare. Desi mai multa intimitate poate fi un avantaj, mutarea la o casa poate insemna ca esti izolat de comunitatea din jurul tau. Daca esti obisnuit sa ai vecini aproape, sa te simti in siguranta datorita unei comunitati unite si ai  acces la facilitati precum sali de fitness, piscine sau sali de conferinte, acestea pot fi mai greu de gasit in zonele rurale sau in cartierele de case.

Mai multa munca in curte. In timp ce o casa ofera un spatiu mai mare, o parte a acestui spatiu trebuie intretinuta si curatata regulat. Daca nu esti pregatit sa petreci timp in gradinarit, tundere de iarba si alte activitati de intretinere a curtii, acestea pot deveni un dezavantaj.

Mai putina flexibilitate. Daca doresti sa te muti in viitor, o casa poate fi mai greu de vandut decat un apartament. Alegerea casei potrivite poate fi cruciala in acest sens.

Asadar, in general, atat casele, cat si apartamentele au avantaje si dezavantaje, iar alegerea depinde de nevoile si preferintele individuale ale fiecarei persoane. Este important sa analizezi atent toate aspectele si sa iei o decizie informata. Pana una-alte, uita-te pe proiectele de case de mai jos pentru a vedea daca nu cumva ti se potriveste un proiect de pe aici.

 

Lasa un comentariu