Daca intentionezi sa-ti construiesti casa visurilor si vrei sa alegi un proiect doar cu parter, noi avand multe modele de case parter postate pe site, este logic ca vrei sa stii si cat te va costa construirea casei. Da, preturile pentru un mp construit de casa parter difera de tarifele pentru construirea unei case cu mansarda sau etaj. Asadar, iti voi estima cat costa o casa de 90-110 mp amprenta la sol, astfel incat tu sa ai o idee clara inainte sa demarezi constructia casei. Si iti voi spune si o estimare cost materiale, pe langa costul cu manopera.

E mai ieftin sa construiesti o casa PARTER

Nu e neaparat vorba de dimensiuni aici, desi si suprafata utila mai mica a unei case PARTER va rezulta un pret final mai mici, ci este pur si simplu mai usor de construit o casa doar cu parter fata de una cu mansarda sau cu un etaj. Si orice echipa de constructori case va percepe un pret pe mp construit minimal pentru o astfel de casa. Toate firmele de constructii contactate au specificat clar ca percep un pret de 380-460 euro mp construit pentru o astfel de casa iar cu materialele incluse pretul se situeaza intre 850 si 920 euro pe mp construit. Ma refer aici la sezonul de constructii case 2024.

Cost proiectare mai mic pentru o casa PARTER

Nici arhitectii nu percep tarifele maximale pentru a proiecta o casa parter. Conform celor de la PROEICTAT.ro, costul unui proiect de casa parter este mai ieftin pe mp proiectat chiar si cu 30%.

Cost teren mai mic pentru o casa PARTER

Deoarece este o casa relativ mica, nu vei avea nevoie de o parcela prea mare de teren pentru a o construi. In functie de reglementarile locale, poti construi chiar si pe o parcela de cateva sute de mp o casa parter.

Te muti mai repede

Da, te vei muta mai repede intr-o casa parter. In functie de solutia constructiva, poti sa inaugurezi mutarea in noua ta casa chiar si in cateva luni de la demararea lucrarilor.

Cum sa obtii cel mai bun pret

Desi calitatea ar trebui sa fie pusa pe primul plan, exista solutii pentru a obtine un pret mic la construirea la cheie pentru o casa parter. Iata cateva:

Planificare atenta. Realizeaza un plan detaliat al casei tale, astfel incat sa stii exact ce ai nevoie si sa eviti modificarile costisitoare in timpul constructiei.

Dimensiuni rezonabile. Alege dimensiuni pentru casa ta care sa se potriveasca nevoilor tale, fara a exagera cu spatiul suplimentar, care poate creste costurile de constructie.

Alege un design simplu. Opteaza pentru un design simplu si functional care sa reduca complexitatea constructiei. Evita adaugarea de caracteristici arhitecturale complexe sau exagerate.

Materialesc de constructie accesibile. Foloseste materiale de constructie accesibile si rezonabile din punct de vedere al costurilor. Cumpara in vrac pentru a obtine reduceri si negociaza cu furnizorii pentru preturi mai bune.

Munca proprie. Daca ai abilitati in constructii, poti sa faci unele lucrari pe cont propriu pentru a economisi bani.

Comparatii de pret. Obtine oferte de la mai multi constructori pentru a compara preturile si a negocia costurile cat mai bine

Cumpara cu intelepciune. Achizitioneaza echipamente si materiale folosite in constructie in momentele potrivite, cand sunt la oferta sau reducere.

Acestea fiind spuse, iti urez spor la construirea casei tale!

Lasa un comentariu