Proiectele de case doar cu parter sunt preferate de catre cei care doresc o arhitectura simpla si nu au o familie foarte numeroasa. Pe deasupra, casele PARTER sunt mai rapid si mai ieftin de construit, singurul dezavantaj fiind terenul pe care vor fi construite deoarece acesta trebuie sa fie mai mare. Dar, daca ti-a atras atentia casa de mai sus si vrei sa afli mai multe, ramai aici cateva momente.

Plan parter. Avem in fata o compartimentare tipica unei case moderne, unde zona de odihna se afla in partea stanga, cea de zi fiind in dreapta. Astfel, observam pe plan 3 dormitoare foarte mari deservite de o baie, in partea stanga. Zona de zi este in apropierea unei bucatarii open space, cu totul depasindu-se suprafata 50 mp de spatiu de relaxare. Si accesul din living catre o terasa exterioara este inca un atu al acestei case doar parter.

Solutia constructiva. Arhitectii propun construirea pe o fundatie din beton armat cu stalpi si centuri din beton armat. Zidurile vor fi din BCA de 24 cm sustinute de o termoizolatie de 15 cm cu polistiren expanat. Peste parter se fixeaza grinzi din lemn si tavanul va fi din gips carton, izolat cu 20 cm de vata minerala. Acoperisul va fi din tigla ceramica iar incalzirea va fi prin pardoseala sustinuta de o centrala electrica sau pe gaz.

Aceasta casa are o suprafata construita de 175 mp, cea locuibila fiind de 140 mp. Nu este o casa mica si nici costul la cheie nu va fi mic. Totusi, raportandu-ne la suprafata utila, costul construirii este unul decent. Suprafata de teren ideala pentru o o construi este de 600 mp cu o  deschidere la strada de  minim 20 ml.

 

Daca ti-a placut proiectul il poti folosi ca si sursa de inspiratie pentru noua ta casa. Alte proiecte de case frumoase gasesti mai jos.