Unul dintre cele mai frumoase proiecte de case mici de pe site este fara indoiala si acest model de casa mica doar cu parter. Are suprafata utila de 65 mp si costul constructiei la cheie este foarte avantajos. Ramai pe IdeiCase.com pentru a afla mai multe detalii.

Fiind construita pe o amprenta la sol de 11,5 cu 7,75 metri si avand acoperisul simplu in doua ape, aceasta casa frumusica este potrivita pentru terenurile mici si inguste. Insa, chiar si cu suprafata utila de doar 65 mp, ai parte de o compartimentare decenta, chiar mai generoasa fata de ce iti ofera un apartament de la bloc.

Proiectul acesta este asemanator cu aceasta casa mica doar ca pretul estimat al construiei este mai avantajos pentru casa de fata. Aceasta casa mica doar cu parter iti poate oferi o viata decenta si confortabila. Iar pretul final va fi mai mult decat avantajos.

Sa vedem planul acestei case mici. Imediat ce intram vom ajunge intr-un hol de 3,8 mp. De aici putem intra in camera tehnica sau putem intra direct in inima casei, ajungand pe un hol de 3,8 mp. De aici lucrurile sunt simple. In partea dreapta se afla doua dormitoare, unul de 9,9 si altul de 12,3 mp. In fata este baia si wc-ul. In partea stanga este zona de living room in suprafata de 23,5 mp si bucataria open space care dispune si de o camara de 2,4 mp.

Sunt sigur ca ti-a placut simplitatea acestui proiect de casa doar cu parter. Daca esti hotarat sa o construiesti probabil ca te intrebi cat costa constructia acestei case? Eu ti-am spus ce trebuie sa stii inainte de a cumpara un proiect de casa dar sa iti spun si un pret estimativ al acestei case, materialele si manopera. Daca esti putin priceput la constructii poti sa o construiesti in regie proprie, vei face o serioasa economie.

Dupa ce am studiat cu atentie acest proiect de casa mica am ajuns la concluzia ca bugetul necesar constructiei la cheie a acesteia este undeva la 46 de mii euro. La care se mai adauga costul cu proiectul, terenul si utilitatile. Asa-i ca este o casa foarte ieftin de construit?

Per total, acest proiect de casa mica este bine desenat si ofera unei familii toate motivele pentru care si-ar dori-o. Chiar daca nu are cele mai mare incaperi este logic ca bugetul mic alocat constructiei s-a reflectat si in dimensiunea camerei. Dar, proiectul este ok si merita luat in calcul daca iti doresti sa ai o casa a ta, cat de mica, si sa nu coste nici foarte multi bani.