Proiectul de astazi este unul special si se adreseaza indeosebi oamenilor care pun pret pe protejarea mediului inconjurator si pe folosirea resurselor oferite de natura intr-un mod responsabil. De asemenea, acest proiect de casa pasiva se adreseaza acelor oameni care vor sa plateasca o factura cat mai mica la utilitati, aproape chiar de zero lei pe luna.

Aceasta casa cu etaj pasiva este de marime medie si poate fi construita pe minim 1000 mp de teren. Are amprenta la sol de 147 de mp si o suprafata utila locuibila, p+e, de 202 mp, incluzand aici si garajul.

Inaltimea acestei case este de 7,6 metri si panta acoperisului este de 14 grade. Acoperisul este in 4 ape simetrice si poate fi acoperit cu tabla sau tigla. Fiind vorba de o casa moderna este logic ca are o arhitectura deosebita, tipica la casele cu etaj.

Interiorul acestei case cu etaj este gandit pentru maxim 5 persoane. Este un pic diferit fata de celelalte proeicte de case de pe site, vei simti asta daca observi modul de compartientare gandit de arhitecti.

Sa vedem planul parterului:

Planul parterului este generos cu beneficiarul. Inca de la intrare esti sigur ca inauntru nu s-a facut economie de spatiu. Piesa de rezistenta a acestei case este zona de zi. Aici intra livingul si zona de servit masa in suprafata de 32,6 mp impreuna cu bucataria open space de 12,5 mp dar si alte anexe.

Aici gasim si un mic dormitor de 12 mp care are in apropiere o mica baie de 4,5 mp. Desi in proiect este destinat a fi dormitor nu este musai sa il utilizezi asa. Deoarece la etaj ai alte dormitoare, poti sa utilizezi aceasta camera ca si birou sau camea de oaspeti. O alta facilitate importanta a acestui proiect de casa cu etaj este si garajul spatios de 24,6 mp. Per total suprafata parterului este de 120 mp.

Plan etaj. Etajul este mai putin intins fata de suprafata parterului dar are in componenta 3 dormitoare destul de spatioase.

Dormitorul cel mai mare are putin peste 20 de mp si are si un spatiu de dressing de 4,5 mp. Este gandit ca sa fie utilizat de copii dar nu este obligatoriu. Un alt dormitor de 14 mp poate te va multumi.

Cel mai interesant dormitor, dar si un pic ciudat zic eu, este dormitorul de 16 mp cu cele doua spatii de depozitare haine a cate 3,5 mp. Desi este foarte bine iluminat de 3 ferestre, arhitectii au facut aceasta ciudata compartimentare. Evident, daca iti place acest proiect de casa cu etaj nu esti obligat sa copiezi exact cum este planul etajuluii. Este indicat, si chiar iti recomand, sa iti lasi amprenta asupra proiectului casei tale astfel incat aceasta sa fie unica.

 

In fine, o baie de 12,3 mp si alta de 3 mp deservesc intregul etaj.

Sper ca ti-a placut aceasta casa si ca vei hotara sa preiei si tu acest proiect. Nu uita faptul ca tocmai ai vazut o casa cu etaj pasiva, asadar informeaza-te mai in amanunt cum se va traduce asta in costul proiectului tau. Daca vrei sa vezi si alte modele de case cu etaj nu uita sa cauti in sectiunea dedicata acestora de pe site.

sursa:pasivnidomy.gservis.cz/

Lasa un comentariu