Iar o sa imi sara in cap amatorii de proiecte de case spectaculoase si foarte spatioase pentru ca indraznesc sa mai aduc si cate o casa mica, ieftin de construit, accesibila si celor cu un buget relativ mic. Pentru acestia am placerea sa le recomand aceasta casa moderna cu mansarda si garaj sau acest proiect de casa cu etaj si garaj. Nu are rost sa mai continui sa citesti acest articol daca iti doresti un model de casa de peste 50 mii de euro deoarece proiectul de astazi se adreseaza oamenilor mai putin potenti financiar, oameni care oscileaza intre a isi construi o casa sau a cumpara un apartament.

Asadar, astazi iti voi arata o superba casa mica si cocheta  cu suprafata utila de aproximativ 90 metri patrati, care costa la cheie cam cat un apartament. Si, cel mai important, aceasta casa mica cu mansarda poate fi construita pe terenuri inguste. Ramai pe site pentru a afla mai multe detalii, inclusiv pretul.

Sistemul de constructie este bazat pe fundatie din beton armat si zidarie din BCA de 24 cm cu o izolatie exterioara de minim 24 cm. Forma simpla, dreptunghiulara dar si faptul ca acoperisul este in doua ape fac  ca aceasta casa sa fie ieftin si repede de construit. Amprenta construita la sol este de 70 mp iar suprafata utila totala este de 91,15 mp impartita intre parter-51,15 mp si mansarda-40 mp.

Iata cateva imagini cu aceasta casa mica si frumusica:

Plan PARTER. Intrarea in aceasta casa se face la adapostul unui mic acoperamant. Imediat vom ajunge pe un mic vestibul de 3,41 mp. De aici putem inainta si ajungem intr-un hol de 10,58 mp aflat exact in centrul casei. De aici putem urca la mansarda sau putem accesa compartimentarea parterului. In partea dreapta se afla camera de zi in suprafata de 19,79 mp. Aceasta incapere este bine iluminata natural si are iesire catre o terasa exterioara. In partea stanga se gaseste bucataria de 9,29 mp dotata si cu o camara de 2,24 mp. Din bucatarie putem accesa camera tehnica. O baie de 2,13 mp deserveste zona parterului.

 

Plan MANSARDA. Probabil intuiai ca aici se afla dormitoarele. Nu sunt foarte spatioase dar ofera confortul necesar unui somn linistit. Cel mai mare dormitor are suprafata de 13 mp iar celelalte doua au cate 10 mp fiecare. O baie de 3 mp deserveste intregul palier.

Cost constructie. Probabil ca apartamentul tau valoreaza mai mult dar costul respectivei case cu mansarda nu include terenul. Constructorul care a construit deja aceasta casa la cheie a perceput pentru manopera si materiale suma de 42 mii euro. Destul de bine. Tu ce parere ai despre acest pret? Merita sau nu. Mai jos gasesti si alte case ieftin de construit.