Casele cu aspect futurist sunt din ce in ce mai cautate si acest lucru m-a facut sa imi canalizez atentia si catre cateva proiecte de case moderne, cu etaj, care se diferentiaza clar fata de majoritatea proiectelor de case de pe site prin aspect si functionalitate. Aspectul exterior cred ca nu mai are nevoie de multa prezentare fiind absolut superba fatada acestei case iar interiorul este aerisit si spatios, cu camere unde te vei odihni sau relaxa in voie.

Si mai este un lucru foarte important pe care il indeplinesc genul acesta de case moderne: sunt case cu un consum redus de energie, apropiindu-se de standardul de casa pasiva. Insa nu este o regula, acest proiect de casa poate fi implementat de catre oricine, ramanand la alegerea beneficiaruui cat de mult doreste sa investeasca pentru a avea o casa care sa isi produca singura energia. In acest articol ma voi focusa doar pe aspect, pe compartimentarea interioara dar si pe vizualizarea a cat mai multor imagini din exteriorul acestei superbe case.

Acest proiect este destinat unei familii de 4-5 pesoane si este compus din doua dormitoare, un living cu bucatarie open space si doua bai. Evident ca mai gasim si alte incaperi auxiliare dar acestea se observa clar in planurile atasate mai jos. Ce este de mentionat la aceasta casa cu etaj este faptul ca are camere spatioase si bine iluminate natural.

 

Suprafata utila a acestei case cu etaj este de 56,2 mp la parter si 51,1 metri patrati la etaj. Inaltimea totala a casei este de 7,2 metri iar amprenta la sol este de 8,25 pe 9,25 metri.

Plan parter. Lasand la o parte terasa imensa cu acces din living room aceasta casa trebuie sa observam si celelalte avantaje ale compartimentarii parterului acestei case cu etaj. Un lucru care imi place este faptul ca parterul este super simplu desenat. Practic totul se invarte in jurul zonei de zi care este formata din living room si bucatarie, totul in 31 mp. Bucataria dispune si de o camara mica care ocupa spatiul de sub scara.

Plan etaj.O baie spatioasa, in suprafata de 7,2 mp, deserveste intregul etaj. In apropiere se afla un birou de 9,2 mp ce poate fi folosit la nevoie ca si dormitor de oaspeti. Mai gasim aici un dormitor pentru copii, in suprafata de 15,2 mp si un dormitor matrimonial avand acceasi suprafata.

Asadar, acest proiect de casa cu etaj este unul deosebit si nu are cum sa nu iti placa cu arata, cum este compartimentat si cum este gandit in ansamblu de catre arhitecti. Desi pare mare trebuie sa te multumesti cu faptul ca aceasta casa cu etaj este relativ mica, spre medie. O alta casa cu etaj, mult mai mare si tot cu aspectul de nota 10 este prezentata si in acest proiect de casa. Daca iti doresti o casa cu etaj mai mica poti sa arunci un ochi pe acest proiect. Zi buna sa ai!

sursa: gservis.cz

4 comentarii

  1. design cam simplist… sunt unele cu mult mai frumoase!!! dar… fiecare cu gusturile sale… 🙂 seara frumoasa si weekend placut!

  2. Bună ziua.
    As dori acest proiect.
    Detalii va rog

  3. As dori sa stiu pretul estimativ al constructiei si pretul proiectului daca este posibil, va multumesc

Lasa un comentariu