Momentul minunat al inceperii construirii noii tale case, poate chiar folosind un proiect de la noi, este aproape si stiu ca esti entuziasmat. Dar nu as vrea sa gresesti, deoarece am vazut multi oameni care au aruncat cu banii in sus cand si-au construit casa si nu au fost fericiti la final. De accea am decis sa iti prezint 10 greseli pe care le fac oamenii atunci cand isi construiesc o casa. Invata din ele si nu le face si tu daca vrei sa ai o viata tihnita in noua ta casa.

Iata care sunt cele mai dese greseli:

Planificarea insuficienta: Unul dintre cele mai mari erori pe care le putem face cand construim o casa este sa nu planificam suficient de bine. Acest lucru poate duce la probleme majore pe termen lung si poate costa bani si timp pretios.

Nealegerea locatiei potrivite: Este important sa alegi o locatie care sa se potriveasca cu stilul de viata si nevoile familiei tale deoarece vanzarea unei case este costisitoare si complicata.

Alegerea materialelor gresite. Este important sa alegi materiale durabile si de calitate pentru constructia casei. De exemplu, alegerea unui acoperis ieftin poate fi o greseala, deoarece va necesita reparatii si intretinere mai frecvente.

Subdimensionarea sau supra-dimensionarea sistemului de incalzire si racire. Alegerea unui sistem sistem de incalzire, ventilare si aer conditionat care nu este potrivit pentru dimensiunea casei  poate duce la costuri mari si inconveniente inutile.

Greseli in ceea ce priveste plasarea ferestrelor si usilor. Plasarea incorecta a ferestrelor si usilor poate duce la pierderi de energie si poate afecta circulatia aerului in casa. Este important sa plasezi ferestrele si usile in locurile potrivite pentru a maximiza lumina naturala si ventilarea optima a casei.

Ignorarea izolatiei termice si fonice.Izolarea adecvata este esentiala pentru a mentine confortul si eficienta energetica in casa. O termoizolatie insuficienta poate duce la pierderi de caldura si la costuri suplimentare de incalzire si racire a casei.

Proiectarea superficiala a instaltiei electrice. Alegerea unei instalatii electrice slabe sau neconforme poate fi foarte periculoasa si poate duce la incendii, electrocutari si alte probleme de siguranta. Este important sa alegi un electrician calificat si sa instaleziun sistem electric adecvat.

Neplanificarea unui spatiu de depozitare suficient. Spatiul de depozitare poate fi adesea neglijat atunci cand construim o casa. Este important sa ai suficient spatiu de depozitare pentru a mentine ordinea si curatenia in casa.

Plasarea incorecta a tevilor si conductelor. Greselile in ceea ce priveste plasarea tevilor si conductelor pot duce la probleme majore de infrastructura. Este important sa alegi un instalator calificat si sa planifici in detaliu fiecare coltisor.

Alegerea unui constructor fara referinte solide.  Daca nu vrei sa platesti de doua ori pentru construirea aceleiasi case te sfatuiesc sa fii atent cand alegi constructorul. Sa fie serios si sa aiba un portofoliu in spate, clienti care pot fi usor identificati.

Sper sa iti fie de folos. Tu ce greseli mai stii?

Un comentariu

  1. Prima greșeală și unica. Alegerea arhitectului.
    Din păcate noi suntem obișnuiți să le știm pe toate. Oricine poate face o casa, nu-i așa? Din fericire exista specialiști pe domeniul acesta care într-adevăr sunt specialiști. Care coordoneaza atât pe inginerii de instalații, pe cei de rezistenta și arhitectul de interior și echipa de execuție, care nu se numesc constructori, ci arhitecți. Care se lupta ani buni într-o facultate pe care o termina doar cei cu nervi de fier și care vrând nevrând acumulează un bagaj de cunoștințe pe care un om specialist in alt domeniu nu are de unde să le adune. E pacat că nu ne putem ajuta între noi și oamenii au rămas cu impresia că arhitectul e degeaba iar munca lui poate fi cu ușurință înlocuită.

Lasa un comentariu