Construirea unei case este un pas important si foarte costisitor pentru oricine incearca si este bine sa ai toate informatiile inainte de a te apuca. Si primul pucru pe care trebuie sa il faci inainte chiar de a alege proiectul dorit este sa te asiguri ca ai terenul. Si despre terenul pe care vei construi casa vom vorbi astazi, deoarece trebuie sa fii atent la multe lucruri inainte de a da banii pe el, asta daca nu vrei sa fii dezamagit si cu banii pierduti.

Iata la ce ar trebui sa fii atent inainte de a lua decizia:

Zona. Da, de alegerea zonei depinde confortul tau ulterior. Cu totii ne dorim o zona buna. Ne dorim vecini de treaba. Tu asigura-te inainte ca este zona la care ai visat. Fa o plimbare pe acolo, vorbeste cu oamenii, fii un observator discret a ce se intampla acolo. Daca iti place, cumpara terenul.

Tipul terenului. Este important sa stii daca terenul tau este destinat constructiilor, daca este intravilan sau extravilan, cat poti construi, ce restrictii ai. Cere de la primarie un document in acest sens.

Infrastructura. Desi este un cuvant sec, este vital ca sa ai o infrastructura cat mai dezvolatata in zona unde vei construi casa. Asigura-te ca ai in zona drum asfaltat, curent electric, apa, canalizare, internet, gaze. Daca nu ai va fi dificil sa le aduci pe proprietatea ta.

Zona neinundabila. Da, multe terenuri sunt amplasate in zone joase, in apropiere de rauri sau lacuri. Cand vezi un astfel de teren ar fi indicat sa tragi o fuga si atunci cand ploua.

Acte la zi. Tu ai banul si visul tau de a avea o casa se poate narui daca nu esti atent la cel care vinde. Trebuie sa aiba toate actele in regula. Toate. Nu exista compromis si totul trebuie facut legal, specificandu-se pretul real in acte.

Cum va arata zona peste 10 ani. Ca si viitor proprietar de casa in acea zona nu ar trebui sa te intereseze doar prezentul. Te sfatuiesc sa privesti in viitor si sa iti imaginezi cum ai vrea sa arate zona dar si ce posibilitati sunt. E posibil ca sa apara in zona parcuri, scoli, magazine, ansambluri rezidentiale? Sau e posibil sa apara fabrici, ferme sau cluburi de noapte?

Sper ca sa iti fi facut o idee despre ce trebuie sa stii inainte de a cumpara un teren pentru a-ti construi casa mult visata. Pentru proiecte si idei te poti inspira de la noi. Ai cateva case frumoase chiar mai jos.

Lasa un comentariu