Ti-a atras atentia acest proiect de casa parter? Nu doar pretul foarte avantajos de construire ar trebui sa te incante atunci cand vezi acest proiect de casa. Acest model are mult mai multe de oferit si te invit sa-i descoperi avantajele in acest articol. Iti voi spune si costul, desigur.

Proiectul prezinta o casa parter cu suprafata construita de 100 mp, cea utila fiind de 80 mp. Este compusa din doua dormitoare, un living room cu bucatarie open space(care se poate inchide, optional), un hol, doua bai dar si alte spatii auxiliare. Fiind o casa mica nu ai nevoie de un teren foarte mare pentru a o construi, iti sunt suficienti 400 mp cu conditia sa ai o deschidere la strada de 16,5 metri. Este un proiect de casa ideal de implementat in zonele rusrale sau la periferia oraselor. Nu este imensa dar poate sustine cu brio o familie cu un copil sau un cuplu de presoane care isi doresc o viata tihnita, departe de aglomeratia marilor orase. Forma simpla, compartimentarea ergonomica dar si aspectul exterior contemporan, o fac sa fie o casa foarte usor si ieftin de construit.

Iata cateva imagini cu aspectul exterior:

Frumusica, nu? Desi pare mica, sa stii ca interiorul este destul de generos. Iata cateva imagini, inclusiv planul parterului cu cote dar si o vizualizare in 3 d:

Solutia de construire. O poti construi din lemn, structura metalica sau in sistem clasic cu ziduri din caramida sau bca. Cel mai ieftin iesi folosind solutia clasica iar cel mai rapid alegand solutia pe structura metalica. Costul proiectului este la fel pentru orice varianta propusa.

Pret estimat. Chiar este ieftin de implementat acest proiect de casa parter, mai ales in varianta clasica. Dar, ca sa multumim pe toata lumea, iti voi da costurile estimate pentru fiecare solutie de construire in parte. Asadar, costul estimat pentru 2023 al acestei case, la cheie, cu materiale si manopera incluse, cu terenul, utilitatile si proiectul neincluse, este de:

  • casa construita din lemn la 68 mii euro
  • casa construita pe structura metalica la 72 mii euro
  • casa construita din bca sau carmida 85 mii euro

Cum ti se pare proiectul? Dar costul? Crezi ca o poti construi mai ieftin daca te implici efectiv la ridicarea acesteia?

3 comentarii

  1. Tot scump sunt….nu suntem miliardari….mai ieftine gasesti la unguri !!!

  2. Fără cele 2 dormitoare și baia aferentă celor 2 dormitoare cât m-ar costa construcția cu un living, bucătărie și o baie?

  3. Pretul este destul de mare; la pr3turile actuale si constructie regie proprie consider ca nu trebuie sa fie mai mare de 50000 € , material caramida.

Lasa un comentariu