In momentul de fata exista o cerere tot mai mare de proiecte de case doar cu parter, cu minim doua dormitoare, construibile pe parcele mici si medii, chiar si de 450 mp. Pentru arhitecti este o adevarata provocare transpunerea in proiecte autorizate a ideilor beneficiarilor care isi doresc astfel de case, mai ales ca oamenii vor o functionalitate sporita a intregii case dar si un design atractiv, orientat catre stilul modern. Daca si tu cauti un proiect de casa pe un singur nivel si ti-a placut prima impresie despre aceasta casa, ramai cateva momente aici pentru a afla mai multe informatii despre proiect, inclusiv costul la cheie pe final de an 2023.

Acest proiect ne dezvaluie o casa doar cu parter avand suprafata construita la sol de 170 mp, 120 fiind suprafata utila. Este foarte generos proiectata, avand camere spatioase si luminoase. Casa de astazi se evidentiaza nu doar prin ergonomia camerelor ci si prin posibilitatea de a manarda podul, in cazul in care se doreste un spatiu locuibil mai mare. Dar, chiar si fara mansardare, proiectul propune 3 dormitoare, doua bai + un grup sanitar, un living room mare cu bucatarie open space dar si alte incaperi auxiliare. De asemenea, un alt plus ar fi si accesul direct din living room catre o terasa exterioara neacoperita.

Referitor la sistemul de constructie, arhitectii propun o fundatie din beton armat, cu stalpi, centuri si placa tot din beton armat. Zidaria poate fi din caramida cu goluri tip Porotherm sau chiar din BCA, cu o latime de 24 cm ajutata de o termoizolatie de 20 cm, pentru o mai buna eficienta energetica. Tamplaria exterioara este din PVC cu 3 foi de sticla. Acoperisul este din tigla metalica sau tigla ceramica si izolat la interior cu 15 cm de vata minerala cu bariera de vapori.

Plan parter! Observam doua zone: cea de zi in stanga si zona de odihna in partea dreapta.

Mansarda. Este optional dar proiectul este gandit sa fie si cu mansarda. Ar fi cam 40 mp de zona utilizabila Asta e schita de baza:

Cost estimat la cheie. Probabil te intereseaza costul foarte mult insa ar trebui sa stii ca nu exista unul fix. In functie de preferintele tale si de cat de eficienta energetic vrei sa fie casa, avem la cheie un cost de:

  • 80 mii euro casa cu finisaje de baza si incalzire prin radiatoare si centrala pe combustibil solid
  • 115 euro casa eficienta energetic cu incalzire prin pardoseala si pompa de caldura
  • 145 mii euro casa super eficienta energetic cu panouri fotovoltaice si stocare energie in acumulatori
  • 160 mii euro casa pasiva cu finisaje de lux

Ai intrebari? Lasa un comentariu mai jos si un consultant iti va raspunde sau te va contacta in privat. Alege sa construiesti efcient!

Amenajari interioare. Iata cateva imagini cu o randare 3d a interiorului acestei case:

sursa: extradom.pl

Un comentariu

Lasa un comentariu