Traim vremuri ciudate, vremuri in care oamenii nu prea mai sunt siguri de viitorul lor. Stii bine la ce ma refer! Totusi, dorinta de a avea o casa nu a disparu, deoarece zilnic intra mii de oameni aici pentru a cauta proiecte de case. Insa am observat ca sunt din ce in ce mai cautate casele mici construibile cu un buget de sub 50 de mii de euro. Iar genul asta de design, precum vezi in imaginea alaturata, sunt foarte apreciate de catre majoritatea celor care isi doresc o casa.

Daca ar fi sa lasam la o parte suprafata mica, acest proiect de casa mica doar cu parter are o multime de beneficii interesante. Ramai cu mine pana la final pentru a afla mai multe informatii, inclusiv pretul estimat de constructie.

La prima vedere aceasta casa seamana destul de mult cu proiectul acestei case mici dar si cu aceasta casa mica si cocheta. Toate trei sunt in stil mediteranean si sunt caracterizate de ferestre mari si de compartimentari ergonomice. Casa de astazi are suprafata de doar 52 metri patrati utili si este compusa din doua dormitoare, o baie, un living cu bucatarie open space, o veranda si un loc pentru a adaposti un autoturism.

Este usor de intretinut si nu are elemente inutile si costisitoare de design care sa o infrumuseteze. Nu! Frumusetea acestei case mici vine din simplitate! Despre confortul oferit beneficiarilor proiectului nici nu are rost sa discutam deoarece este unul sporit. Si mai are un avantaj foarte cautat in ultima vreme: poate fi construita pe terenuri mici si inguste.

Plan parter. Compartimentarea este simpla, geometrica, fara elemente care ar putea utiliza spatiul inutil. Intrarea se face direct in camera de zi open space. In continuarea acesteia se afla zona de servit masa si bucataria. Baia se afla pe colt. Cele doua dormitoare sunt situate pe partea stanga si sunt identice la suprafata. Din living se poate iesi spre zona unde este parcat autoturismul.

Pret estimativ. Inainte de a afla cat te costa sa construiesti aceasta casa trebuie sa iti spun ca terenul, proiectul si celelalte acte si avize necesare constructiei unei case nu au fost luate in calcul cand am facut estimarea. Referitor la pretul estimativ, trebuie sa iti spun ca acesta poate sa fie mai mic sau mai mare, in functie de zona ta.

Aceasta casa nu este un palat, nu iti ofera lux, dar iti ofera tot confortul necesar pentru un trai decent. Cele 8 firme de constructii case pe care le-am contactat mi-au dat preturi apropiate, media fiind de 34.500 de euro, manopera + materialele de constructii.

Este mult? Este putin? Ce parere ai despre acest proiect de casa mica doar cu parter? Lasa un comentariu mai jos. Sau vezi si alte modele de case frumoase!

sursa: coolhouseconcepts.com

Un comentariu

Lasa un comentariu