Pe langa avantajul construirii acestei casute cu un buget de criza mai ai si avantajul construirii acesteia pe parcele de teren foarte mici, chiar si sub 250 mp, unde alte proiecte de case nu ar fi fezabile. In orasele aglomerate sau chiar si la tara aceasta, casa aceasta se va integra perfect cu arhitectura ei in stil modern.

Constructia in sine este destul de mica dar compartimentarea interioara te va face sa constati ca este foarte spatioasa. Avand doar doua dormitoare si un spatiu de living + zona de servit masa + bucatarie open space aceasta casa mica doar cu parter este foarte aerisita si nu te face sa te simti constrans de spatiu, cum simti uneori in apartamentele de la blocurile comuniste. Secretul consta in ferestrele numeroase si amplasate in toate laturile casei, astfel incat sa beneficieze cat mai multa lumina naturala.

Referitor la aspectul exterior, nu prea am ce comenta. Forma acoperisului  simpla, in doua ape, fatada frumos decorata si garajul care poate servi drept terasa acoperita fac din acest proiect de casa o bijuterie. Chiar poate fi alegerea celor cu bugete mai mici alocate constructiei casei.

Plan parter. Compartimentarea ne dezvaluie camere putine dar spatioase. Principala incapere de care dam, inca de cand pasim inauntru, este camera de zi. Este o zona de zi multifunctionala de 29,5 mp unde gasim atat bucataria cat si sufrageria si zona de servit masa. O baie de 2,5 mp este pregatita sa deserveasca zona aceasta si este utilata cu tot ce trebuie.

In partea dreapta a planului se vad cele doua dormitoare. Unul este de 10 mp si celalalt are 17,5 mp. Ai ghicit, cel de 17,5 mp este dormitorul matrimonial. O baie mica se afla in apropiere si deserveste cele doua dormitoare.

Asadar, proiectul acestei case mici, doar cu parter, este foarte simplu gandit. Confortul locatarilor este pus pe primul loc, in acelasi timp tinandu-se cont ca bugetul alocat constructiei sa fie acceptabil. Tu cat crezi ca va costa aceasta casa construita la cheie? Daca esti constructor, cu cat ai construi-o pentru clientii tai? Lasa un comentariu mai jos.

sursa: pinoyeplans.com

6 comentarii

 1. Intrarea ambiguă: se intră de pe terasă direct în living (fără antreu???) sau pe ușa din garaj (tot fără antreu, dar măcar nu direct în living, însă accesul pe lângă mașină este anevoios și strâmt).
  Legătura cu terasa din spate (și partea mai intimă, retrasă a curții) este complet negată de dispunerea blatului de bucătărie. De fapt toată mobilarea spațiului living-bucătărie lasă de dorit.
  Accesul în dormiturul mare este complet aiurea, nu înțeleg de ce să faci intrarea direct în mijlocul camerei ca să compromiți orice posibilitate de mobilare…
  Dormitorul mic nu satisface prevederile legii locuinței (nr. 114/1996) privind suprafețele minime (dormitor, min. 12 mp), de sensul de deschidere a ușii nici nu mai zic.
  Băile mult prea mici ca să fie funcționale, în chiuveta aceea niciodată n-o să te poți spăla, dai cu cotul în peretele cabinei de duș.
  Spații de depozitare zero.

  Dacă la facultatea de arhitectură un student predă așa un proiect cu siguranță ia nota 2 la proiectare :)))

  1. Author

   Este o sugestie de casa. Poate fi modificata. Casele mici nu pot arata ca niste palate si nici atatea incaperi nu pot avea. Poate e mai bine la apartament.

 2. Nu e proiect de execuție . Se poate adapta , inclusiv o scară ,,pas cu pas ,, pentru acces la podul util…

 3. Mie imi place aceasta casa, eventual putin adaptata. Cu cine as putea lua legatura pentru proiect?
  Multumesc

  1. Author

   Contactati arhitectul in pagina de contact sau apasand butonul.

 4. Daca am 10 metrii lățime,cu 125 lungime teren,este posibilă construcția?!…

Lasa un comentariu