Stiu, probabil ai zice ca cea mai mica casa a fost prezentata deja. Si asa e, pana acum aceasta a fost cea mai mica casa de pe site. Dar, odata cu postarea proiectului acestei mici casute, topul s-a schimbat si acest proiect este de departe pe locul 1 la capitolul cele mai mici case.

Proiectul acesta prezinta o locuinta care poate fi construita din lemn, BCA sau caramida si are avantajul de a putea fi construita chiar si pe cele mai imposibile parcele de teren. Poate fi utilizata ca si casa de vacanta sau ca locuinta permanenta. Are acoperisul in doua ape si poate sa adaposteasca chiar si autoturismul, sub acoperamant sprijinit de o parte a casei.

Plan parter.

Suprafata utila a acestei case este de 28,4 mp(35 mp construita). Compartimentarea este simpla si ergonomica. Avem un dormitor de 8,07 mp, o baie de 3,82 mp si o zona de living room cu bucatarie open space in suprafata de 16,51. La prima vedere nu pare mult dar gandeste-te ca sunt oameni care locuiesc si in mai putin de atat.

Mi-a placut aceasta casa mica indeosebi din cauza ferestrelor si a usilor care permit luminii sa inunde incaperile. Acest mic truc al arhitectilor are menirea sa te faca sa te simti cat mai confortabil.

Legat de pretul de 30 mii euro, sa stii ca nu am exagerat deloc. Indiferent in ce zona a tarii locuiesti, sa fii sigur ca vei gasi firme care ti-o vor construi, la cheie, cu 700-850 euro/mp. Fa si tu socotelile si vei vedea ca atat costa si masina la care m-am referit. Daca vei opta pentru varianta acestei case din lemn o sa platesti chiar si mai putin.

Daca ti-a placut proiectul acestei case iti recomand sa incepi imediat demersurile pentru constructia acesteia. Primul pas este achizitionarea terenului, asta daca deja nu il ai, apoi urmeaza faza proiectarii si autorizarii acestei mici casute.

sursa: extradom.pl