Am vazut ca va plac casele ieftin de construit si am mai gasit un proiect de casa care se incadreaza intr-un buget de criza. Este vorba de o casa cu mansarda in suprafata locuibila de 76,5 mp formata din doua dormitoare, o bucatarie, o sufragerie spatioasa, un birou si doua bai. Daca ramai atent pe acest articol iti voi explica si cum am ajuns la estimarea de cost a materialelor de constructii necesare constructiei la cheie.

Avand o forma simpla si un acoperis in doua ape cu o lucarna, acest proiect de casa cu mansarda este potrivit pentru orice teren. Pe terenuri mari aceasta casa va arata superb iar pe cele mici si inguste se va incadra fara sa para prea inghesuita.

Amprenta la sol a acestei case este 54 metri patrati iar latimea de doar 6 metri o face construibila chiar si pe terenuri cu latimea de 10 metri. O familie de 3-4 persoane va putea locui lejer aici iar faptul ca este construibila cu un buget atat de mic o face accesibila si celor care pana acum doar puteau visa la o casa noua.

Plan PARTER. Intrarea se face prin centrul casei si imediat ajungem in holul care face legatura cu toate incaperile. Holul are suprafata de 6 mp si aici sunt amplasate si scarile din lemn care faciliteaza accesul la mansarda. In partea stanga este camera de zi in suprafata de 17,5 mp.

Plan mansarda. Doua dormitoare spatioase si o baie mica. Spatiu decent si suficient pentru ocupantii celor doua dormitoare. Suprafata utila a mansardei este de 35 metri patrati.

Casa vazuta din toate fetele.

Cum sa obtii un pret bun daca vei construi aceasta casa? Iata ce spune autorul proiectului:

  • fundatie din beton armat
  • zidarie din BCA
  • planseu din lemn
  • acoperis din tigla metalica
  • finisaje driscuite din tinci
  • ferestre pvc cu 5 camere
  • izolatie cu polistiren de 10 cm EPS 80

 

Evident, fiind o casa construila cu buget redus, trebuie sa faci anumite concesii. Dar, chiar si asa, poti avea un confort decent in aceasta casa.

2 comentarii

  1. Salut. Frumos proiect(Casa LOW BUDGET. Doar 29 mii euro costa materialele). La ce preț ajunge acum realizarea acestuia ( construcția la gata) împreună cu proiectul? Mulțumesc anticipat.

Lasa un comentariu