Când auzi de prețul materialelor de construcții si de costul manoperei pentru a construi o casa, ți se ca zbârlește pielea pe tine. Deși ai vrea din tot sufletul să-ți construiești o casa mare si impunătoare, bugetul disponibil îți bate in buzunar si îți spune ca trebuie sa cauți un proiect de casǎ mai micǎ. Iar proiectul de astăzi este unul care se încadrează perfect în bugetul tău, fiind o casa parter de doar 43 mp utili, simplă, cu acoperișul în douǎ ape, construibilă cu foarte puțini bani, îți voi spune exact dacǎ vei fi atent pânǎ la final.

Plan parter. Compartimentarea acestei căsuțe este foarte simplă. Intrarea se face direct printr-un living room de 24,44 mp ce are în componențǎ și o bucătărie open space. Din aceastǎ zonǎ avem acces direct către o terasǎ exterioară superbǎ. Din living room putem intra direct într-un dormitor de 12 mp, dormitor ce are si acces direct către terasa exterioară. O baie spațioasă de 6,7 mp deservește întreagă căsuțǎ. În total avem o suprafață utila de 43,16 mp.

Date de construire. Acest proiect este gândit sa fie construit in sistemul clasic de structurǎ, având fundația, stâlpii si centurile din beton armat. Zidurile vor fi din BCA de 30 cm, dublate de o termoizolație cu vatǎ bazalticǎ de 12 cm. În consecință, vom avea o casǎ micǎ dar cu o bunǎ eficienta energeticǎ.

Prețul de construire. Știu bine cǎ ești interesat de cât costǎ sǎ implementezi acest proiect de casǎ micǎ. Având în vedere ca are o suprafață construită de 54 mp, cea utila fiind 43 mp, costul cu materialele de construcții si manopera pana la stadiul de finalizată la cheie, exceptând terenul, proiectul si utilitățile, se situează in jurul sumei de 37000 euro. În funcție de finisaje si de sistemul de încălzire, costul poate ajunge pâna la suma de 50. de mii de euro, conform firmei de construcții contactate pentru estimare.

Lasa un comentariu