E momentul sa vezi inca o casa simpla, compacta, primitoare, cu acoperisul in 4 ape,  potrivita unei familii cu copii. Proiectul de astazi are o suprafata construita de 125 mp, cea utila fiind de 104 mp. Desi pare o casa mare si costisitoare sa stii ca nu este deloc asa. Datorita formei simple si a compartimentarii ergonomice, costul cu construirea va fi destul de mic, raportandu-ne la suprafata construita. Iti voi estima un pic mai tarziu si pretul la rosu si la cheie, momentan sa vedem compartimentarea.

Plan parter. Compartimentarea este  una clasica, cu un hol central in capatul caruia gasim zona de zi, formata din bucataria open space cu camara si livingul. O baie de serviciu deserveste aceasta zona iar terasa exterioara neacoperita este deliciul acestui proiect de casa. Trei dormitoare spatioase deservite de o baie destul de mare sunt pregatite sa gazduiasca o familie de 4-5 persoane. In total avem 104 mp utili.

Animatii 3d cu compartimentarea si mobilarea acestui proeict de casa parter de 104 mp.

Alte imagini reale cu acest proiect implementat.

 

Cat costa sa iti construiesti o astfel de casa in 2024. Avand in vedere arhitectura, la rosu, cu materialele si manopera incluse, costul porneste de la 550 euro mp. La cheie, cu manopera si materialele incluse, costul porneste de la 850 euro mp. In functie de gradul de eficienta energetica pe care il tintesti, poti sa platesti mai mult. Atentie! Estimarea este valabila pentru sistemul clasic de constructie, cu fundatie din beton armat, cu stalpii, centurile si planseul tot din beton armat, cu zidarie din blocuri ceramice sau bca si o termoizolatie de minim 15 cm.. Pe structura metalica sau din lemn pretul este mai ridicat.

Cum sa iesi mai ieftin daca implementezi acest proiect. O idee buna este sa te implici efectiv in constructie si sa realizezi diferite etape in regie proprie. Astfel vi putea economisi pana la 30% din valoarea investitiei.

Lasa un comentariu