Intentionezi sa-ti construiesti o casa dar nu esti sigur asupra proiectului pe care il vei implementa? Esti putin stresat de bugetul construirii casei si ai vrea sa vezi cateva proiecte frumoase dar si accesibile? Ramai cateva momente aici si te vei bucura de o selectie de proiecte de case ieftine si usor de construit, case ideale pentru familii cu unul sau doi copii.

Incepem cu un proiect recent postat pe acest site. Este o casa parter in suprafata de 60 metri patrati si arata foarte bine. Avand suprafata totala construita de 78,3 mp, cea utila fiind de 59 mp, aceasta casa poate gazdui cu brio o familie formata din doua persoane adulte si un copil . Fiind atat de mica, nici nu ai nevoie de o parcela foarte mare de teren, iti ajung chiar si 350 mp. Costul estimat pentru 2023 este de 60 mii de euro, manopera si materialele incluse.

Detalii proiect aici.

Un alt proiect foarte frumos si bun de pus in paractica in acest an este reprezentat in modelul de casa de mai jos. Si aceasta casa face parte din categoria proiectelor de case mici si ieftine si suprafata de sub 100 mp o face realizabila cu un buget decent, accesibil. Aceasta casa are doar 77 mp utili la parter, la care se adauga suprafata garajului si a camerei tehnice, dar te cucereste inca de la prima privire. Este o casa mica si foarte ieftin de construit, chiar daca preturile la materiale de constructii au crescut si nici firmele de constructii case nu au inghetat tarifele.

Totusi, daca ai 90 mii de euro pusi deoparte poti avea cu siguranta acest proiect de casa. Sau, daca vrei sa te si implici in construire, poti iesi chiar mai ieftin de atat.

Detalii proiect aici.

Si o ultima casa al carui proiect ti-l voi prezenta mai jos este vedeta acestui articol. Are o suprafata utila de 78 metri patrati si este compusa in principal din doua dormitoare, un living room spatios si o baie. Poate gazdui o familie cu unul sau doi copii fara probleme si datorita formei simple nici costul total cu construirea nu va fi foarte mare. Estimez eu ca acest proiect va costa la cheie in jur de 88 mii de euro, poate mai putin daca se opteaza pentru finisaje de baza.

Plan parter.

Acestea au fost cele 3 proiecte simple pe care ai putea sa le iei in calcul daca esti in cautarea unui proiect de casa ieftin de implementat dar, in acelasi timp, proiectul sa arate si bine. Alte modele de cae vei gasi mai jos.

Un comentariu

  1. Frumoase, insa arhitectura cam prea simplista…Exista unele case mici si foarte dragalase…! Acestea sunt interesante, insa ar putea fi executate ca si proiect, pe o scara mai larga de palete arhitecturale… 🙂

Lasa un comentariu