Incep sa fie la mare cautare proiectele de case mici, construibilie cu un buget de sub 1000 e/mp. Daca si tu cauti un proiect de casa parter ieftin de implementat si mai vrei ca viitoarea locuinta sa fie si bine compartimentata, spatioasa, ai ajuns unde trebuie. Pe langa detaliile clasice pe care le ofer despre fiecare proiect de casa in parte, iti voi spune si un pret total estimat la cheie pentru aceasta cocheta si frumusica casa. Ramai pe articol doua minute si nu vei regreta.

Inca de la prima vedere observam ca aceasta casa are personalitate puternica. Desi este relativ mica, avand suprafata totala construita de 78,3 mp, cea utila fiind de 59 mp, aceasta casa poate gazdui cu brio o familie formata din doua persoane adulte si un copil . Fiind atat de mica, nici nu ai nevoie de o parcela foarte mare de teren, iti ajung chiar si 350 mp. Atata doar sa tii cont ca ai nevoie de o deschidere la strada de minim 14 metri.

Plan parter. Zona de living room are putin peste 20 mp si include si un spatiu de servit masa. Se poate iesi de aici pe o terasa exterioara micuta dar foarte utila. Piesa de rezistenta este dormitorul matrimonial in suprafata de 16 mp. Acesta dispune de o baie proprie de 5,2 mp. In locuinta mai gasim si o alta baie, chiar la intrare, in suprafata de 3,7 mp.

Cost constructie 2023. Dupa cum probabil ai simtit si tu in sezonul de constructii 2022, au fost multe cresteri de preturi ale materialelor de constructii dar si a preturilor la manopera. Multi au ales sa renunte sa isi construiasca casa visurilor. Dar, intre timp, piata s-a mai stabilizat si multe materiale de constructii s-au mai ieftinit. Asadar e un bun moment sa incepi sa construiesti casa mult visata. Poate chiar acest proiect doar cu parter. Conform calculelor echipei de proiectanti, costul total al acestei case, manopera si materialele de constructii necesare, ar trebui sa fie undeva la 75 mii euro. Adica sub 1000 e/mp la cheie.

Ar trebui sa stii ca, pe langa costul estimat mai sus, mai trebuie sa bugetezi si cumpararea terenului, plata actelor si avizelor dar si costul proiectului in forma DTAC + PTh. Daca iti place casuta nu uita sa apesi butonul de distribuire in retelele de socializare unde esti conectat cu prietenii tai.

5 comentarii

  1. Felicitări,toate aceste case sunt de admirat!

  2. Bună ziua. Am achiziționat o casa la tara din 1935 . Vreau sa o recondiționez. Vreau sa o acopăr cu șiță și pe exterior un fel de sindrila. Nu am multe variante de șiță și sindrila perete exterior. Dacă ma puteți ajuta…

  3. 75.000 euro pt 59mp ? Doamne fereste ! Pot construi casa in regie proprie la maxim 45.000 euro la gata.

  4. Un spațiu prost compartimentat, mp fără justificare. Duci oala cu ciorbă pe diagonala casei, canapea în dormitor, lipsă cămară/spațiu depozitare, coș de fum pentru Ct când putea străpunge un perete, wc la capul căzii, lipsă bideu, în 5mp de baie înghesui o mașină de spălat rufe îngustă, pe acoperiș nu poți pune panouri, sunt două coșuri de fum pe acoperiș care nu se regăsesc la parter, forme neregulate=cost mai mare, baia 2 nu-i nevoie la o casă cu un dormitor. Dar desenul este frumos colorat.

Lasa un comentariu