In caz ca iti doresti o casa cu un aspect interesant dar cu o forma simpla si foarte ergonomic compartimentata iti propun sa fii cu bagare de seama la acest proiect d ecasa cu mansarda. Are chiar si un garaj iar suprafata utila de 185 mp este mai mult decat generoasa si poate sustine cu brio o familie formata din multi membrii.

Are 4 dormitoare spatioase, doua bai, un living room spatios, o bucatarie open space, un birou, un garaj dar si alte incaperi auxiliare si se adreseaza familiilor cu 2 su chiar 3 copii. Fatada este bine scaldata de lumina naturala care intra prin ferestrele generoase si prin usile de sticla.

Proiectul de astazi poate fi amplasat pe o parcele de teren de minim 400 mp cu o deschidere la strada de 22 mp. Are amprenta construita la sol de 140 mp si o suprafata construita totala desfasurata de 276 mp. Casa este proiectata sa fie construita pe fundatie din beton armat cu stalpi, centuri si placa peste parter, tot din beton armat. Zidaria este din caramida ceramica tip Porotherm si are grosimea de 25 cm. Pentru o buna eficienta energetica se va folosi vata bazaltica de 12 cm pe fatada iar toata tamplaria exterioara va fi din PVC cu geam tripan. Incalzirea va fi pe combustibil solid, prin pardoseala.

Plan parter. Suprafata totala utila a parterului, inclusiv garajul, este de 98 mp si este impartita astfel:

 1. vestibul 5,5
 2. hol 5,5
 3. camara 1
 4. living 30
 5. bucatarie 10
 6. birou 10
 7. baie 3
 8. ct 9
 9. garaj 24

Plan mansarda. Aici este zona de somn si avem urmatoarea configuratie in cei 87 mp:

 1. scari 5
 2. hol 9
 3. dormitor 15
 4. dormitor 15
 5. spalatorie 6
 6. dressing 5
 7. dormitor 13
 8. dormitor 12
 9. baie 7

Asadar, sper sa te fi surprins placut acest proiect de casa cu mansarda si garaj. Nu este tocmai o casa ieftin de construit dar pentru asta ai o multime de alte proiecte pe acest site. Daora cauta modelul care iti place mai mult.

5 comentarii

 1. Da mulțumesc pentru acest frumos proiect as fi interesat sa știu cât costa la cheie am un teren de 1000 metri pătrați

 2. Cum se asigură securitatea caselor ? Sunt geamuri foarte frumoase, mari, dar… pot fi sparte.

  1. Ar fi o solutie geamuri anti-efractie, costuri mai mari, dar tot romanul are un baiat care stie sa faca ….😄

Lasa un comentariu