Este firesc sa iti doresti sa ai casa ta iar proiectele de case postate aici pot fi foarte tentante, daca iti doresti o casa parter. Astazi am venit cu un nou proiect de casa parter in suprafata de 100 mp utili, o casa pe care o poti construi cu un buget decent fara sa faci rabat de la calitate. Asadar, daca ai bucata ta de pamant si ti-a atras atentia proiectul acestei case parter, ramai cateva momente aici pentru a afla mai multe informatii, inclusiv o estimare cost construire.

Compartimentarea este foarte interesanta, ergonomica si practica. Daca privim planul parterului vom observa ca avem doua zone: zona de zi si zona de noapte. In partea stanga avem zona de noapte, formata din doua dormitoare si o baie. In dreapta este zona de zi compusa in principal dintr-un birou,  dintr-un living room mare cu bucatarie open space si acces catre o frumoasa terasa exterioara si dintr-un mic grup sanitar foarte util.

Informatii despre constructie. Arhitectii propun ca aceasta casa sa fie construita pe o fundatie din beton armat, cu stalpi, centuri si planseu din beton armat. Zidaria este din BCA de 25 cm grosime si este completata de o termoizolatie de 15 cm grosime cu polistiren de inalta densitate. Incalzirea este prin pardoseala si tamplaria exterioara este din PVC cu 3 foi de sticla. Acest lucru se traduce printr-o buna eficienta energetica si un cost de exploatare foarte mic.

 

Cost construire. Avand in vedere ca piata materialelor s-a mai racit si preturile au mai scazut, estimez ca acest proiect poate fi implementat la cheie, incluzand manopera firmei de constructii si materialele, pentru 100 mii euro. La acest cost se mai adauga costul terenului, costul utilitatilor si costul actelor si avizelor necesare pentru a construi aceasta superba casa parter. Tie iti place? Lasa un comentariu mai jos.

6 comentarii

  1. Puteti sa imi spuneti ce lungime si ce latime are casa? Va mulțumesc

  2. Imi plac unde construiti,in ce zona a tarii.Cum va pot contacta .

  3. Buna ziua, ma interezeaza proiectul tare as vrea sa vad lunimea te rog trimitemi un mesaj

  4. Buna ziua! Ma intereseaza proiectul.

Lasa un comentariu