Are doar 77 mp utili la parter, la care se adauga suprafata garajului si a camerei tehnice, dar te cucereste inca de la prima privire. Este o casa mica si foarte ieftin de construit, chiar daca preturile la materiale de constructii au crescut dramatic si nici firmele de constructii case nu au inghetat tarifele. Daca vrei mai multe detalii despre acest proiect de casa mica iti recomand sa ramai cateva momente aici.

SFAT PRO! Daca vrei sa iesi si mai ieftin cu constructia, poti renunta la garaj. Poti scuti aproape 15% din valoarea investitiei. Daca renunti si la mansarda si te multumesti doar cu ce ofera parterul vei scuti inca 25% din valoarea investitiei. Practic, aceasta casa poate fi construita la jumatate de pret daca esti pregatit sa faci cateva concesii. Pentru familiile mici acest lucruu fiind foarte facil.

Aceasta casa este proiectata sa fie construita pe fundatie din beton armat, cu stalpi, centuri si placa tot din beton armat. Zidaria din BCA de 24 cm este suplinita de o termoizolatie din polistiren expandat de 12 cm. Tamplaria este din PVC cu geam tripan iar acoperisul este din tigla ceramica. Chiar arata elegant si interiorul este destul de spatios si generos, putand gazdui o familie numeroasa, daca alegem varianta de baza, sau o familie cu unul sau doi copii in varianta low cost.

Plan parter. Pe langa camera de zi spatioasa, planul parterului ne mai arata si o compartimentare ingenioasa, avand doua dormitoare amplasate aici. Imi place si faptul ca bucataria este inchisa si poate fi accesata si din garaj. Camera tehnica este situata in capatul garajului si are iesire si spre spatele casei. Suprafata totala utila a parterului este de 104,5 mp.

Plan mansarda. Practic, nu avem o mansarda propriuzisa ci mai degraba un pod mai spatios. Oricum, accesul aici se face din living si in suprafata utila de 51,6 mp gasim trei camere ce pot servi ca dormitoare si o baie.

Amplasarea pe teren. Este o casa destul de mica si o percela de teren in suprafata de  350 mp este suficienta pentru a construi aceasta casa. In total avem o suprafata utila de 156 mp.

Cost estimat. Daca vei construi aceasta casa cu mansarda si garaj in versiunea initiala, costul total estimat al materialelor si a manoperei va ajunge in jur de 90 mii de euro. Daca vei renunta la garaj si la mansarda si vei ramane doar cu parterul si cu cele dorua dormitoare, pretul total estimat ar fi in jur de 60 mii de euro. Dar este recoamndat sa ai un buget de rezerva intotdeauna si pretul terenului nu este luat in calcul la aceasta estimare.

6 comentarii

 1. Buna ziua ! Costul constructiei pentru acest proiect (aprox. 90000 euro) sunt raportate la preturile actuale ale materialelor de constructie si ale manoperei?

  1. Buna ziua, chiar e interesant proiectul. Poate ar fi util pt cei interesati sa fie in articol ceva poze cu interiorul și trimiteri la cei care ne pot ajuta cu un astfel de proiect.
   In rest costul mi se pare decent ținând cont de cum ar fi produsul final.

 2. Da, poze de interior
  Si,în cît timp e gata?

 3. Va salut. Mă interesează aceste proiecte dar aveți și terenul și unde? Doresc in București nu în Ilfov dacă aveți asea ceva imediat putem încheia un contract.
  Cu respect.

 4. Casa este minunată, iar întrebarea este cum pot lua legatura cu dumneavoastră pt proiect. Mulțumesc anticipat.

 5. Aveți și în Arad proiecte ,dar nu am teren.Puteti rezolva teren 250 mp

Lasa un comentariu