Cand te vei decide sa demarezi construirea unei case trebuie sa stii sigur ce tip de zidarie sa alegi. Majoritatea romanilor folosesc BCA sau caramida ceramica cu goluri iar cei mai cunoscuti jucatori din piata sunt Ytong si Porotherm.

Ytong si Porotherm sunt producatori de materiale utilizate pentru constructia de cladiri rezidentiale si comerciale cu un istoric vechi in spate si detin mare parte din cota de piata a materialelor de constructii pentru zidarie.

Ytong este o marca inregistrata de producatorul Xella, care se caracterizeaza prin rezistenta mare la compresiune si izolatie termica si fonica excelenta. Acestea se caracterizeaza prin cele mai bune proprietati termoizolatoare si de rezistenta la compresiune din clasa lor.

Porotherm este, de asemenea, o marca inregistrata de producatorul de caramizi Wienerberger, care se caracterizeaza prin fiabilitate, durabilitate si raportul optim calitate/pret. Acestea au proprietati termoizolatoare si fonoizolatoare bune si sunt potrivite pentru constructii de case si cladiri comerciale.

Ce sa alegi intre BCA si CARAMIDA CERAMICA?

In general, ambele tipuri de blocuri de zidarie sunt utilizate pentru constructii de case si cladiri comerciale si ofera avantaje precum raportul optim calitate/pret, rezistenta mare la compresiune si izolatie termica si fonica excelenta. Este important sa se ia in considerare reglementarile locale la agerea unuia sau altuia dintre acestea, in functie de specificul proiectului si de cerintele proiectului.

Practic, nu exista un material castigator, totul tine de specificatiile fiecaruia in parte. Singurele diferente majore sunt la rezistenta la compresiune. Aici castiga caramida in defavoarea bca. In traducere populara ar insemna ca locuintele din caramida nu au nevoie de o armatura mare. Casele din bca necesita o dimensionare mai atenta a grinzilor si a centurilor deoarece bca este mai putin portant. Raspunsul la dilema din acest articol nu este foarte clar, fiecare arhitect ar trebui sa aleaga bca sau caramida in functie de tipul si de complexitatea proiectului casei. Asadar, intrebati un proiectant de case inainte de a decide ce sa folositi intre BCA Ytong sau caramida Porotherm.

Lasa un comentariu