Este o casa exact asa cum isi doresc romanii! Are un aspect frumos, este compartimentata ergonomic, are o forma simpla si este foarte ieftin de construit. In plus, datorita materialelor de constructii folosite, este si foarte eficienta energetic. Te intereseaza acest proiect de casa parter cu mansarda? Ramai aici si vei afla mai multe detalii, inclusiv cat te va costa in 2023 sa o construiesti in regie proprie sau cu o firma de constructii.

Este o casa cu un design functional, spatioasa, cu o multime de incaperi, ce poate sustine o familie formata din 4-6 persoane. Are o amprenta construita la sol de 120 mp, deschiderea minima la strada necesara implementarii acestui proiect fiind de 16 metri. Pe langa designul prietenos si in armonie cu mediul inconjurator, aceasta casa avand multe influente ale stilului traditional imbinate cu caracteristicile stilului modern, acest proiect de casa cu mansarda este unul foarte robust. Pentru o buna rezistenta si eficienta energetica aceasta casa este construita pe o fundatie din beton armat, cu grinzi, stalpi si planseu peste parter tot din beton armat, avand o zidarie din BCA Ytong de 30 cm grosime.

Pe langa zidaria robusta si fundatia rezistenta, pentru a atinge o cat mai buna eficienta energetica, acest proiect este imbunatatit cu o termoizolatie de 15 cm din polistiren expandat de inalta densitate si printr-o tamplarie PVC cu geam tripan LOW-E. Acoperisul este izolat cu 30 cm de izolatie STEICO ceea ce face mansarda o zona bine izolata termic si acustic. Incalzirea este pe baza de combustibil solid si este amplasata in pardoseala. Curios sa vezi compartimentarea interioara?

Plan parter. In total avem o suprafata utila de 90 mp. Intrarea se face la adapostul unui mic acoperamant de 2 mp. Cum intram dam de un hol spatios de 11 mp. In partea stanga avem un dormitor de 15 mp. In dreapta gasim o baie de 7 mp si o CT tot de 7 mp. Inaintand vom ajunge direct in camera de zi care este foarte mare si bine iluminata natural. Aceasta camera de zi are suprafata de 35 mp si are acces la o terasa exterioara de vis. In partea stanga gasim o bucatarie de 12 mp si o camata de 3 mp. In total, interiorul util al acestei case este de 90 metri patrati la care se mai adauga suprafata teraselor.

Plan mansarda. Zona de somn este aici. Avem un hol de 12 mp, 3 dormitoare, o baie, un birou si doua balcoane compun planul mansardei. Dormitorul 3 si 4 au 15 respectiv 13 mp si au acces la un balcon comun de 5 mp. Dormitorul 6 are suprafata de 12 mp iar biroul 5 are tot 12 mp suprafata utila. Un balcon cochet completeaza zona biroului. O baie de 8 mp deserveste intregul palier. In total avem o suprafata utila de 72 mp.

Cost de constructie 2023. Pentru ca stiu ca te intereseaza preturile, am facut doua simulari: cost construire la chei in regie proprie si cost construire la cheie de catre o firma de constructii.

Daca optezi sa implementezi acest proiect de casa cu o firma de constructii vei plati, manopera si materialele de constructii, intre 120 si 135 mii de euro. Daca vrei sa iesi mai ieftin, in regie proprie vei scoate din buzunar aproximativ 95-115 mii de euro. La aceste costuri nu uita sa adaugi pretul proiectului si al terenului pe care vei amplasa casa. Spor la treaba!

Lasa un comentariu