A venit momentul sǎ te oprești din căutat proiecte de case parter, deoarece am găsit pentru tine o super căsuța micuță si drăguță, numai buna de construit pentru o familie cu 2 copii. Modelul de casǎ de astăzi are o suprafață utila de 80 mp, suprafață construită fiind de 109 mp. Te invit sa descoperim împreună mai multe detalii despre acest proiect.

La prima vedere seamănă foarte tare cu acest proiect de casa mica însa avem unele diferențe la compartimentarea interioară ce dau un plus de valoare acestui proiect. Daca rămâi focusat pe acest articol, vei afla detalii despre sistemul de construire dar si un preț actual al construirii acestei case mici.

Proiectul se dorește a fi implementat pe un teren de minim 400 mp cu o deschidere de minim 17 m. Construirea se face pe o fundație clasică din beton armat, cu stâlpi si centuri tot din beton armat. Zidăria de 25 cm de cărămidă ceramica cu goluri dar si termoizolația de 15 cm de vatǎ bazalticǎ fac din aceastǎ casǎ una foarte eficientǎ energetic.

Plan parter. Avem doua zone distincte: zona de zi în stânga și zona de somn în dreapta.

1.hol

2. CT

3. hol

4. bucatarie

5. living room

6. dormitor

7. dormitor

8. baie

9. dormitor

Cost estimat de construire. Așa cum o vedeți o puteți avea cu 90 mii de euro, manopera si materialele incluse. Se subînțelege ca si terenul trebuie deținut in prealabil iar costurile amenajărilor exterioare se adaugǎ separat.

Casa chiar arată bine, are o formǎ compactǎ si dispunerea camerelor este benefică pentru întreaga familie. Poate nu are cele mai spațioase dormitoare dar un living room atât de spațios si luminos compensează acest lucru, mai ales ca are ieșire cǎtre o terasǎ exterioară superbǎ. Costul estimat pentru acest an este si acesta un factor important de luat in calcul, deoarece aveam de a face cu o casa construită din materiale durabile si eficiente energetic. Daca îți place proiectul ești liber sa contactezi arhitectul pentru a demara construcția noii tale case.

Lasa un comentariu