Nici nu a început bine sezonul de construcții case din acest an cǎ au si apărut noi proiecte interesante, numai bune de luat în calcul de cǎtre cei care își doresc o casǎ. De data asta am pentru tine un proiect fabulos și trebuie sǎ stai aici preț de douǎ minute deoarece îți voi da detalii interesante despre acest model de casǎ cu mansardǎ, inclusiv o estimare de cost construcție pentru acest an.

Are o suprafață utila totală de 170 mp(aici intrǎ si suprafața garajului) si este construită respectând o arhitectura modernă, cu ferestre si uși proeminente, ce lasă lumina naturală sǎ intre din abundențǎ înăuntru. Suprafața construită la sol a acestei case P+M cu garaj este de 137 mp iar daca vei dori sǎ implementezi acest proiect de casǎ cu mansarda va trebui sǎ deții un teren cu o deschidere minimǎ la stradǎ de 20 ml, suprafață minimǎ a acestuia trebuind sa fie de 400 mp.

Sistemul de construire propus este cel clasic, bazat pe fundație, stâlpi, centuri si placǎ peste parter din beton armat. Zidurile sunt gândite spre a fi construite din BCA de 30 cm grosime iar un termosistem de 15 cm grosime din polistiren expandat de înaltă densitate face ca aceastǎ casǎ cu mansardǎ sǎ fie una foarte eficientǎ energetic. Mansarda este compartimentată cu lemn iar acoperișul este acoperit cu țiglă ceramicǎ.

Plan parter. Suprafața parterului este foarte generoasǎ iar compartimentarea este una gândită spre a maximiza confortul locatarilor. În partea stângă avem o fabuloasă zonǎ de living room cu bucătărie open space si acces la o terasa exterioară.  În dreapta găsim un garaj pentru un autoturism dar si un dormitor spațios cu dressing încorporat.

 1. hol 4 mp
 2. hol 10 mp
 3. bucǎtarie 12 mp
 4. cǎmara 1 mp
 5. living 32 mp
 6. dormitor 12 mp
 7. dressing 3 mp
 8. spalǎtorie 5 mp
 9. baie 3 mp
 10. scǎri 3 mp
 11. garaj 17 mp

Total suprafațǎ utilǎ parter:  102 mp.

Plan mansardǎ. La mansardǎ este zona de somn a întregii familii. Avem așadar 4 dormitoare disponibile aici, deservite de o baie spațioasă. Fiecare dormitor are acces la balcon, ceea ce dǎ un plus de confort locatarilor acestei case.

 1. scǎri 2 mp
 2. hol 7 mp
 3. dormitor 13 mp
 4. dressing 1 mp
 5. dormitor 12 mp
 6. dormitor 12 mp
 7. dressing 1 mp
 8. dormitor 12 mp
 9. dressing 2 mp
 10. baie 6 mp

Total suprafață utila mansardǎ 68 mp.

Estimare cost construire. Încǎ de la început ar trebui sa știi cǎ aceasta nu este deloc ieftin de construit. Daca ți-o dorești, ar trebui sǎ știi cǎ cel mai mic preț de construire, incluzând aici manopera şi materialele de construcții necesare, pornește de la 190 mii de euro. Dacǎ țintești mai mult de standardul nZEB, mă gândesc aici la a o aduce la standardul de casǎ pasivǎ, va trebui sǎ scoți din buzunar minimum 260 mii de euro. La toate acestea mai trebuie sǎ adaugi costul terenului şi al tuturor documentelor necesare construirii, dar si amenajările exterioare care nu sunt deloc ieftine. Dar, într-un final, eu cred ca meritǎ implementat acest proiect de casa P+M. Tu ce crezi?