Cand credeai ca nu mai exista proiecte de case ieftine, de implementat in anul 2024, iata ca am venit cu un nou model de casa parter pe care o poti construi cu mai putin de 80 mii de euro. Si, desi nu te-ai astepta la prea multe de la o  suma atat de mica, sunt incantat sa te contrazic si sa iti spun ca acest proiect de casa este realizat conform ultimelor standarde in domeniu si are finisaje moderne si de calitate. Ramai aici doua minute si te vei convinge!

Avantajul principal al acestui proiect de casa parter, pe langa faptul ca este foarte frumusica, este acela ca poate fi construita pe parcele mici de teren.

Plan parter.

Observam o compartimentare compacta, cu o zona de zi aerisita si una de somn formata din 3 dormitoare cochete. Zona de zi este completata de o terasa exterioara neacoperita.

Cost constructie. Daca insumam materialele de constructii necesare si mana de lucru, exceptand proiectul si celelalte acte necesare constructiei unei case, cei 95 mp suprafata construita  pot fi construiti in maxim 80 mii de euro, casuta fiind predata la cheie. Evident ca si terenul va fi cumparat daca nu il aveti deja. Un cost mai scazut cu construirea il vei avea daca te implici si tu in implementarea proiectului, construind-o in regie proprie.

Solutia de construire. Arhitectii recomanda construirea pe fundatie din beton armat, cu stalpi si centura tot din beton armat. Zidurile sunt din BCA de 24 de cm latime si termoizolatie este de 15 cm de vata bazaltica. Peste parter va fi tavan din rigips, sustinut de grinzi din lemn iar acoperisul va fi din tabla tip tigla.  Incalzirea va fi centralizata cu ajutorul unei centrale, pe gaz sau electrica.

Ce spui de acest proiect de casa parter? Ti se pare prea ieftin ca sa fie adevarat? Daca ar fi sa imi spun pararea sa stii ca nu este deloc ieftin dar stim cu totii preturile la constructii case. Secretul acestei casute este ca are o forma simpla si este destul de compacta iar acoperisul este in doua ape. Toate acestea vor usura munca constructorului si vor scurta lista de materiale de constructii necesare.

2 comentarii

  1. O vorbă veche din popor spune că vrabia mălai visează şi calicul parastas! Până la urmă, prețul este dictat, în principal, de costul materialelor de construcții, care este aşa cum îl ştim cu toții.

Lasa un comentariu