Si tu te-ai indragostit de acest model de casa parter si mansarda? Ramai aici cateva momente si iti voi spune toate detaliile pe care le stiu despre acest proiect, inclusiv costul la cheie.

Acest proiect de casa unifamiliala are o suprafata totala utila de 122 mp, impartita astfel: parter- 68 si mansarda 54.  Este un model de casa care combina stilul rustic cu elemente moderne de design interior si exterior. Este construita din zidarie clasica pe fundatie din beton armat,  cu plafonul peste parter din lemn,cu grinzi din lemn aparent la mansarda si avand fatada partial ornata cu lambriu din lemn. Este o casa eficienta energetic, fiind construita din bca de 24 si termoizolata cu vata bazaltica de 25 cm. Evident, poate fi construita integral din lemn dar costurile vor creste.

Compartimentarea interioara este putin inedita, cu un hol central pe diagonala, hol ce face legatura cu incaperile de la mansarda. Totul a fost gandit pentru o cat mai buna ergonomie. In rest, ca la mai toate proiectele moderne, avem de a face cu o compartimentare orientata spre petrecerea timpului liber  in zona parterului, la mansarda fiind zona de somn. Livingul este vast si bine iluminat natural, cu zona de servit masa si deschis catre bucatarie. De aici se poate iesi pe terasa exterioara sau se poate accesa baia. La mansarda gasim o baie spatioasa si 3 dormitoare. Un dormitor este mai spatios, fiind cel matrimonial, celelalte doua fiind micute dar suficient de incapatoare.

Plan parter.

Plan mansarda.

Cost construire. Chiar nu m-am asteptat sa fie atat de accesibila, cu toate ca stim cu totii de scumpirile din ultima vreme. Am discutat cu inginerul unei firme de constructii vizavi de acest proeict si, cerandu-i o estimare la prima vedere, acesta s-a aratat foarte entuziasmat. Astfel am aflat ca o astfel de casa construita in Romania, cu manopera si materialele de cosntructii incluse, ar costa intre 97 si 115 mii de euro. Evident ca si , proiectul, terenul, mobilierul sau amenajarea peisagistica sunt incluse aici intr-un calcul pe langa aceasta suma. Aducerea utilitatilor ar costa in plus fata de am mentionat anterior.

Asadar. iti place acest proiect de casa cu mansarda? Crezi ca am mentionat un cost decent? Ce ai schimba aici?

Amenajari interioare.

sursa: fertighaus.de

Un comentariu

Lasa un comentariu