Cand gasim proiecte de case frumoase, nu putem sta deoaparte si trebuie impartasim mai departe. Tu esti cel in masura sa judeci priectele noastre prin distribuiri, aprecieri, comentarii. Daca este frumoasa sau nu, ramane de vazut la final, eu doar vreau sa te poftesc doua-trei minute pe aici, pentru a vedea detalii despre un proiect atragator, o casa mica dar foarte incapatoare, potrivita pentru o familie mai numeroasa. Si, deoarece stim si costurile totale, o sa iti spun printre randuri si un buget de construire pentru acest model de casa cu mansarda si garaj. Doar ramai atent pana la final.

Modelul de astazi are o arhitectura clasica, insa compartimentarea este clar gandita pentru un stil de viata modern. Avem asadar o zona de zi foarte spatioasa la parter, cu o bucatarie inchisa si un garaj pentru un autoturism. Tot la parter mai gasim camera tehnica si un grup sanitar. La mansarda avem 3 dormitoare, un birou, o baie si o camera de depozitare. In total avem o suprafata utila de 145 metri patrati impartiti astfel: mansarda 62 mp si parter 83 mp.

Arhitectii au gandit construirea pe fundatie din beton armat cu stalpi, centuri si paca tot din beton armat. Zidaria este din caramida cu goluri, termosistemul de 25 cm de polistiren expandat contribuind decisiv o buna eficienta energetica a intregii cladiri. Tamparie pvc cu geam tripan, acoperis din tigla metalica izolat cu vata minerala, incalzire centrala pe gaz. Cost estimat de catre biroul de proiectare la numai 140 mii euro la cheie. Manopera si materialele de constructii incluse. Tot ce trebuie sa ai tu este un teren potrivit, mai jos iti voi arata si o schita cu retragerile minime.

Plan parter.

 

Plan mansarda.

Asezarea pe teren.

Privire in sectiune.

Concluzie. Chiar este un proiect de casa reusit. Faptul ca are si garaj este un avantaj clar pentru posesorii de autovehicule. Pentru cei care nu au masina am o veste si mai buna: poti face un dormitor superb in zona garajului. Daca iti place proiectul nu ezita sa il folosesti ca si idee pentru viitoarea ta casa.

Lasa un comentariu