Am descoperit  aceasta frumusete de casa parter + mansarda si cu garaj si nu m-am putut abtine sa nu ti-o prezint si tie. Are o suprafata utila totala de 155 mp si poate gazdui cu brio o familie formata din 4-5 persoane. Ca de obicei, iti voi oferi o multime de imagini din interior si exterior, planurile cu compartimentarea dar, dupa cum te asteptai, iti voi oferi si un cost estimat de construire la cheie, pret valabil la sfarsit de 2023. Asa ca, daca esti interesat de subiect, ramai aici,iar daca ai intrebari, imi poti lasa un comentariu cu parerea ta sincera despre acest proiect de casa si pretul oferit. Ah… si daca chiar esti interesat de construire si vrei proiectul autorizat in format DTAC si PTh, te pot pune in legatura cu un birou de proiectare care ti-o va proiecta pentru un cost rezonabil.

 

Daca aspectul exterior te-a cucerit deja, trebuie neaparat sa vezi si interiorul. Iar piesa de rezistenta de aici este livingul foarte spatios si luminos in suprafata de 31,5 mp cu acces direct la o terasa exterioara neacoperita numai buna pentru petrecerea timpului liber cand vremea o permite. De fapt, zona de zi este mult mai vasta, asta deoarece avem aici si o superba bucatarie open space de 11,5 mp ce dispune chiar si de o camara. Si din bucatarie putem iesi pe terasa. Toat la parter mai gasim o baie de 3 mp dar si un garaj pentru un autoturism si o camera tehnica.

 

 

In total, la parter avem suprafata utila de 86 mp.

 

Sa poposim la mansarda. Aici gasim, cum este si firesc, o zona de odihna pentru intreaga familie.  Trei dormitoare mici si cochete sunt pregatite sa fie utilizate de membrii familiei. Tot aici mai gasim o baie spatioasa si o spalatorie.

Date de constructie. Iniante sa iti spun pretul trebuie sa stii pe ce vei da banii. Asadar, aceasta casa este proiectata spre a fi construita pe o fundatie din beton armat, cu stalpi, centuri si placa peste paretr tot din beton armat. Zidaria este din caramida ceramica cu goluri tip Porotherm, termoizolatia exterioara fiind din polistiren expandat de inalta densitate cu grosimea de 20 cm. Astfel, vom avea un coeficient de transfer termic la pereti de numai 0,168 w/m2k. Adica costurile cu incalzirea si racirea vor fi foarte mici.  Invelitoarea acoperisului este din tigla ceramica iar izolatia la mansarda este realizata din vata bazaltica de 20 cm grosime. La partea de tamplarie avem usi si ferestre exterioare din PVC cu 7 camere si 3 foi de sticla. Incalzirea se face cu ajutorul unei cetrale pe gaz si este mixta, adica si prin pardoseala si prin radiatoare, in functie de camera si nivel.

Pret construire estimat. Este posibil sa ti se para ireal de mic pretul dar tin sa te anunt ca estimarea vine direct de la autorii proiectului, nu am inventat eu nicio cifra. Da, piata constructiilor s-a mai calmat si putem vorbi acum de preturi normale. S-a terminat cu haiducia unor constructori de case care prind beneficiarii la ananghie si cer pe manopera cat costa si materialele. Inainte de a iti spune pretul tin sa iti reamintesc ca suma totala pentru a construi o casa nu include doar materialele de constructii si manopera. Mai exista si terenul, actele, avizele, proiectul, utilitatile…

Asadar, o casa asemanatoare, construita in Romania, de catre o firma de constructii, cu materialele si manopera incluse, ajunge sa coste suma de 130 mii de euro. Eu cred ca se poate obtine chiar si un cost mai scazut daca se lucreaza in regie proprie, unde se poate folosind forta de munca de la prieteni si familie. Tu ce spui? Crezi ca este realist costul construirii acestei case? Lasa-mi un comentariu mai jos si nu uita sa apreciezi acest videoclip, daca ti-a placut!

sursa imagini: archon.pl

4 comentarii

 1. Superba! Chiar daca este un cost foarte mare, eu zic ca se merita daca ai un apartament in Bucuresti, sa-l vinzi si sa-ti faci o asemenea bijuterie pe un teren in afara Bucurestiului sau la munte! Multumesc frumos pentru idee! Duminica Binecuvantata!

  1. Prețul e foarte mare! Proiecte se găsesc berechet! Banii însă numai cei furați sunt ușor de dat pe tepe!

 2. Oamenii și-au făcut case din cele mai vechi timpuri, dar până n-au apărut țeparii, că dezvoltatori e un termen prea elegant, n-a existat casă nici în urban nici în rural, cel puțin în România, cu bucătăria în sufragerie, sau living (că în românește pute) sau tot în jargon idiot – open space.
  Pe când o să plasați și wc-ul tot acolo, că deh, e open space și suportă orice.
  Voi arhitecții care proiectați la ordinul celui cu bani, când o să le refuzați TOȚI proiecte de prostituție intelectuală, sau când o sa frigeti voi un pește în sufrageria proiectată de voi cu tot cu bucătărie și apoi două zile să stați cu geamul deschis ca să iasă putoarea.
  Cred că deja v-ați dat seama că lumea a început să evite ororile astea de open…!!! În acel comunism blamat, niciun arhitect format la Ion Mincu, n-a îndrăznit să-și bată joc de o familie, fie ea chiar modestă, prin ceea ce a proiectat ca spațiu omenesc de locuit.
  Mai reflectați.

  1. Nu am auzit vreun om care sa stea la casă sa își „frigă” pestele în bucătăria open space sau separat amenajată. Toți ies în bucătăria de vara sau îl fac la grătar.

Lasa un comentariu