In ultima vreme s-a raspandit o tendinta din ce in ce mai accentuata printre cei care isi construiesc case. Cei care isi doresc un proiect de casa parter se orienteaza tot mai mault catre casele cu acoperis plat. Aceste case reprezinta o alternativa la casele traditionale cu acoperisul in panta. Sunt frumoase intr-adevar, prezinta o serie de avantaje de ordin functional si estetic si era momentul sa venim si noi cu inca un proiect frumos. Ma gandesc ca ai vazut acest proeict de case eficienta energetic cu acoperisul plat postata acum ceva vreme!

Inainte de a-ti prezenta planul si alte detalii despre aceasta casa cu acoperis plat, iata cateva importante pe care ar trebui sa le stii inainte de a lua decizia implemantarii unui proiect de casa cu acoperisul plat:

Design modern. Casele cu acoperis plat au un aspect modern și minimalist. Acoperișul plat ofera o linie orizontala  simpla, care poate crea un efect vizual contemporan și elegant.

Spatiu utilizabil. Acoperisurile plate permit utilizarea optima a spatiului de deasupra cladirii. Acesta poate fi transformat intr-o terasa  sau o grădină pe acoperis. De asemenea, poti instala aici panouri solare, panouri fotovoltaice, instalatii de ventilatie sau alte echipamente.

Eficienta energetica. Un avantaj al acoperisurilor plate este ca ofera o izolatie mai buna si o mai buna eficienta energetica in comparatie cu acoperisurile clasice. Cu o izolatie adecvata, casele cu acoperis plat pot pastra mai bine caldura pe timpul iernii si pot reduce costurile de racire pe timpul verii.

Usor de intretinut. Acoperisurile plate sunt mai usor de intretinut si de curățat decat acoperisurile in panta.

Susceptibilitate la apa. Un aspect de luat in considerare in cazul acoperisurilor plate este evacuarea apei de ploaie. Fiind plate, aceste acoperisuri necesită un sistem adecvat de drenaj pentru a preveni acumularea de apa si pentru a evita eventualele probleme legate de infiltrarea apei in interiorul cladirii.

Asadar, iti recomand ca inainte de a lua decizia construirii unei case cu acoperisul plat, sa consulti un specialist sau un arhitect pentru a te asigura ca acest tip de proiect este potrivit pentru nevoile tale.

Descriere proiect. Acest proiect prezinta o casa cu acoperisul plat cu suprafata construita de 110 mp, cea utila fiind de 82,5 mp. Este o casa simpla, economica, cu aspectul modern, fiind o reala alternativa la casele clasice. Interiorul este luminos si ergonomic compartimentat, oferind ocupantilor un stil de viata activ si linistit in acelasi timp. Este compusa din doua dormitoare mici si unul matrimonial, un living room spatios cu bucataria open space alaturata, o baie, un grup sanitar si o terasa exterioara superba.

Plan parter.

Imagini din interior.