La prima vedere pare o casa obisnuita, mica si cocheta, probabil nici prin cap nu ti-ar trece sa zici ca este vorba de un model de casa pe structura metalica. Adevarul este ca genul acesta de case este din ce in ce mai dorit de catre romani si eu zic ca a venit momentul ca si tu sa afli daca ti se potriveste o astfel de casa. In acest articol vei afla cele mai importante avantaje ale caselor pe structura metalica, vei vedea o frumoasa casa metalica mica cu planuri si detalii de executie dar si un clip video.

Planuri casa pe structura metalica.

Casele pe structura metalica sunt de doua tipuri: casele metalice prefabricate si casele metalice pe structura usoara. Casele metalice prefabricate nu sunt foarte populare in tara noastra datorita faptului ca sunt realizate in hala de productie si nu au un aspect estetic prea atractiv, fiind limitate ca si dimensiune, cele mai elocvente exemple  putand fi vazute in containerele de locuit. In schimb, casele pe structura metalica usoara sunt foarte populare si pot  fi construite astfel incat sa arate ca orice casa normala. Practic, profilele metalice din care se construiesc aceste case sunt asemenatoare profilelor pentru gips carton doar ca sunt mai groase.

Avantaje case pe structura metalica. Principalul avantaj este faptul ca se pot construi intr-un timp foarte scurt. Majoritatea firmelor din domeniu se lauda ca pot termina la cheie o astfel de casa in nici 3 luni de la inceperea lucrarii, lucrare ce poate fi efectuata in orice perioada a anului. Un alt avantaj demn de mentionat este acela ca aceste case sunt foarte durabile, la fel de durabile ca si casele conventionale. Asadar, profilele din care sunt construite nu ruginesc. In plus, aceste case au o rezistenta seismica ridicata datorita faptului ca sunt usoare si elastice. Aceste case au un bun coeficient energetic si asigura o izolare fonica superioara, adica ai vara racoare si iarna nu pierzi multa caldura si nici nu se aud zgomotele prin pereti dintr-o camera in alta.

Casele metalice se construiesc pe fundatii care costa chiar si cu 50 % mai putin fata de o fundatie clasica si suprafata utila a acestora este chiar si cu 10 % mai mare fata de o casa clasica, datorita peretilor mai subtiri dar mai bine izolati. Si ultimul avantaj pe care l-am descoperit este legat de calitatea finisajelor interioare si exterioare. In cazul acestui tip de case este putin probabil sa ai camere cu peretii strambi si colturi inegale. Precizia este, ca si in cazul compartimentarii cu gips carton, milimetrica.

Costuri case pe structura metalica. Evident, acest aspect te intereseaza foarte tare si pe buna dreptate te intrebi de ce ti-ai construi o casa pe structura metalica in detrimentul uneia pe structura din lemn sau a uneia pe structura din betonarmat cu zidarie din caramida sau bca. Nu cumva sunt mai ieftine celelate variante? Da si NU. Iata parerea mea: Daca iti vei construi o casa asemenatoare cu ce vezi in spatele meu si vei merge pe sistemul clasic, beton si caramida, este probabil sa faci o economie de 15-20 %. Dar daca vei analiza performantele unei case pe structura metalica usoare, ma refer aici la coeficientul de transfer termic si la fonoizolarea peretilor dar si la finisaje, vei descoperi ca varianta clasica trebuie cumva imbunatatita. Si acest lucru presupune costuri suplimentare. In cazul unei case metalice chiar nu te poti abate de la proiect si nici nu poti sa inlocuiesti materialele cu unele mai ieftine sau mai putine. Nu merge asa. Din trei oferte pe care le-am cerut de la principalii constructori de case metalice din tara naostra, am aflat ca pretul pentru un mp construit la cheie, fara teren, se situeaza undeva la 550-670 euro tva inclus.

As vrea sa imi spuneti in comentarii ce parere aveti despre aceste case.