De cateva saptamani tot circula pe internet poze cu aceasta splendoare si foarte multe persoane au cerut proiectul pentru a se inspira la constructia viitoarei lor case. Deoarece pe acest site gasesti sute de proiecte de case cu mansarda dar si case parter sau cu etaj, era logic ca proiectul casutei va aparea aici. Si a aparut. Iata cat de cocheta, frumoasa si perfecta este! Iti voi arata imagini reale cu aceasta casa superba, atat din interior cat si din exterior dar iti voi prezenta si planurile parterului si mansardei. Vrei sa stii si cat costa sa construiesti aceasta casa? Fii cu bagare de seama si vei afla costul estimat raportat la noile preturi ale materialelor de constructii.

Are o suprafata utila de 209,28 metri patrati si dispune de un garaj dublu. Nu este o casa mica, este chiar peste media caselor cu mansarda de pe site. Proiectul este gandit sa ofere spatiu aerisit tuturor ocupantilor casei. La parter avem o zona de zi foarte vasta completata de o terasa foarte utila iar la mansarda avem o zona de odihna cu 3 dormitoare. Piesa de rezistenta este dormitorul matrimonial. Propun sa vedem planurile si mai povestim la final.

Plan parter.

Accesul este acoperit si se face printr-un mic vestibul de 5,11 mp. In partea stanga se afla garajul de 36,43 metri patrati si camara tehnica si o debara. Inaintand ajungem in centrul casei si suntem intampinati de un hol de 10,45 metri patrati de unde putem accesa intreaga locuinta. In fata se afla scarile de acces catre mansarda dar si un birou de 11,74 metri patrati iar in stanga se afla zona de zi. Livingul are o suprafata de 30,69 metri patrati si este spatios si luminos, cu acces catre o terasa superba. Bucataria de 11,26 mp este open space si completeaza suprafata imensa a acestei zone. In total, suprafata utila a parterului, exceptand terasa, este de 113,76 metri patrati.

Plan mansarda.

O surpriza placuta este dormitorul matrimonial. Acesta are o suprafata de 26,23 mp si dispune de baie proprie si de dressing. In plus, ca sa fie totul perfect, are acces si la un balcon de unde se poate admira privelistea din jur. Nici celelalte doua dormitoare nu sunt de lepadat, au peste 15 mp fiecare si sunt deservite de o baie spatioasa de aproape 9 mp. Tot la mansarda mai gasim o camera de 10,29 mp ce poate servi drept birou sau camera de studiu pentru copii. Suprafata totala a mansardei este de 99,52 mp.

Amplasare pe teren si privire in sectiune. Fiind o casa cu latimea de 11,10 metri si lungimea de 16,9 metri, avem nevoie de un teren de minim 500 mp pentru a o putea construi, cu deschiderea la strada de minim 19 metri.

Imagini din interior. Trebuie sa recunoastem ca interiorul arata impecabil. Se cunoaste mana unui designer in amenajari interioare.

 

Tehnologia de construire. Acest proiect de casa cu mansarda propune o tehnologie de constructie bazata pe fundatii, stalpi, planseu si centuri din beton armat si zidarie din blocuri ceramice Porotherm de 30 cm. Proiectul prevede o fatada izolata cu vata bazaltica de 10 cm iar tamplaria va fi din termopane Salamander cu 7 camere si sticla tripan. Acoperisul pe structura din lemn va fi din tigla ceramica sau metalica. Incalzirea in pardoseala va fi sustinuta de un cazan pe combustibil solid sau o centrala pe gaz.

Pret estimat. Costul total la cheie, manopera+materialele de constructii, se situeaza intre 100.000 si 120.000 euro. Terenul si proiectul nu au fost luate in calcul la stabilirea acestei estimari.

Sper ca ti-a placut acest proiect de casa cu manasarda compus din 3 dormitoare, doua birouri, 3 bai, o bucatarie, un living room si un garaj dublu. Scrie-ne daca iti doresti ca viitoarea ta casa sa arate la fel. Nu uita ca mai avem pe site si alte modele de case cu mansarda.

Sursa: Instagram

Un comentariu

Lasa un comentariu