Incepand cu anul 2024 se observa o cerere tot mai mare de proiecte de case PARTER. Un element interesant al acestui trend din constructii case este faptul ca majoritatea doritorilor de proiecte de case doar cu parter vor neaparat si garaj incorporat in proiectul casei, astfel incat accesul in locuinta sa fie cat mai facil.

Daca zilele trecute ti-am prezentat un foarte fain proiect de casa parter cu garaj dublu, o casa potrivita unei familii numeroase, astazi am revenit cu o casa mai simpla, potrivita unei familii cu unul sau doi copii, o casa ce are garajul incorporat doar ca acesta este potrivit doar pentru un singur autoturism. Daca vei ramane doua minute pe acest articol vei afla detalii interesante despre sistemul de construire, planurile cu compartimentarea camerelor, imagini superbe cu amenajarile interioare si exterioare, dar iti voi divulga si pretul platit de beneficiar pentru a avea aceasta casa. Suna intreresant? Sa incepem prezentarea, asadar!

Iata, pentru inceput, cateva imagini cu exteriorul casei:

 

Asa-i ca este superba? Vrei sa vezi si interiorul? Iata planul parterului:

Dupa cum se observa, avem in fata o compartimentare bine gandita, cu un vast spatiu de relaxare format dintr-un living room de 30 mp, si o bucatarie open space de 9 mp. De aici putem admira exteriorul prin niste ferestre imense sau putem iesi pe terasa exterioara in zilele frumoase pentru a savura cafeluta sau pentru a citi o carte.

Trei dormitoare destul de spatioase se afla in zona de somn a casei. Garajul de 20 mp este ideal pentru un autoturism si inca mai ramane spatiu pentru depozitarea altor lucruri necesare pe langa casa. Camera tehnica, unde se afla centrala, poate fi accesata atat din garaj cat si din exterior.

Imi place faptul ca podul a fost amenajat ca si zona de relaxare si agrement pentru copii. S-a obtinut astfel o suprafata generoasa unde a fost amenajat chiar si un dormitor cu baie proprie. Si totul intr-un spatiu care ar fi stat nefolosit.

Mai multe imagini din interior.

 

 

Informatii despre sistemul de construire. Arhitectul propune o constructie pe fundatie din betorn armat cu stalpi, centuri si planseu peste parter tot din beton armat. Compartimentarea podului poate fi facuta din gips carton. Zidurile vor fi construite din caramida ceramica cu goluri de 25 cm grosime si termoizolatia va fi facuta cu polistiren de minim 15 cm grosime, avand un EPS de peste 80. Acoperisul este proiectat sa fie din tigla metalica. Tamplaria exterioara este din PVC cu 3 foi de sticla.

Cat costa sa construiesti o astfel de casa. Vei fi uimit sa constati ca la jumatatea anului 2024 costul construirii la cheie al acestei case, asa cum se vede in imagini, a ajuns la suma de 140 mii de euro. Aici sunt incluse materialele de constructii si manopera firmei de constructii. Pe langa aceste costuri au mai fost costurile adiacente construirii unei case cum ar fi: cost proiect, cost aducere utilitati, cost amenajare peisagistica, cost mobilier, cost teren.

Asadar, daca ti-a placut proiectul si iti doresti si tu o casa asemanatoare, nu ezita sa iei legatura cu arhitectul pentru a demara inceperea proiectului. In doar cateva luni de zile iti vei vedea visul implinit si te vei putea bucura alaturi de familia ta de noua ta casa.

sursa imagini: archon.pl