Imi face placere sa adaug inca un proiect de casa frumoasa in colectia de case de aici. Tot o casa cu mansarda, cu garaj si 3 dormitoare, un living foarte spatios dar si alte incaperi pe care ti le voi dezvalui imediat.  Este foarte adevarat ca romanii adora casele cu mansdarda , peste 60 % dintre autorizatiile de construire emise anul trecut fiind pentru casele de acest trip. Era clar ca voi reveni cu inca un model de casa cu mansarda, evident o casa frumoasa. Si, deoareceam vazut in comentarii ca se cer detalii despre preturi, o sa spun si pretul la rosu si la cheie cu care s-a construita aceasta casa. Aceasta casa nu este un model 3d, ci este o casa reala, construita acum cateva luni.

Planul parterului. Compartimentarea gandita de arhitecti ma impresioneaza si imi iti place spatiul aerisit de aici. In cei 101 metri patrati utili avem parte de tot confortul pe care si l-ar dori o familie cu unul sau doi copii. Piesa de rezistenta este zona de zi a acestei case. Aceasta zona este formata din bucatarie, hol, dinning si sufragerie si are suprafata de 57 mp. In plus, din living room se poate iesi pe o terasa exterioara ce poate fi inchisa cu panouri din sticla, cum este cazul acestei case sau poate fi lasata deschisa. Indiferent de optiune va fi o experienta interesanta sa te relaxezi pe mica terasa a acestei casa cu mansarda. Tot aici mai gasim un birou de 9 mp ce poate fi transformat la nevoie in camera de studiu sau dormitor de oaspeti. O baie mica deserveste intregul parter. Este de apreciat si faptul ca garajul aflat la parter poate fi accesat direct din casa. La fel si camera tehnica.

Plan mansarda. La mansarda se afla 3 dormitoare foarte spatioase. Un dormitor are 16,37 mp, unul are 15,14 mp si cel mai mic are suprafata de 12,58 mp. O baie foarte mare in suprafata de 9,17 mp le deserveste. De mentionat ar mai fi si zona holului care poate fi folosita ca si o zona de living room. Suprafata totala utila a mansardei este de 72,5 mp.

Solutia de construire. Aceasta casa cu mansarda si garaj este relativ ieftin de construit. Tehnologia de constructie presupune fundatie din beton armat si zidarie din blocuri ceramice Porotherm cu o izolatie exterioara din polistiren de 20 cm grosime. Peste parter se toarma placa din beton armat iar acoperisul este din tabla. Incalzirea este asigurata de un termosemineu pe lemne. Iata cateva imagini:

Pret estimat de constructie. Conform beneficiarilor acestei case, pretul la rosu platit firmei de constructie care a realizat constructia, manopera si materialele, e de 130 mii de euro iar pentru a aduce casa la stadiul de la cheie trebuie inca 85 mii euro. Asadar, in total, aceasta casa ar costa la cheie suma de 215 mii euro. Mult, putin acesta e pretul estimat. Tu ce parere ai despre aceasta casa? Cum ti se pare pretul?

Iata si o prezentare video a acestei case:

sursa: domywstylu.pl

2 comentarii

  1. Foarte scump, dar extraordinar de frumoasa!!!!!!!!!!!! Chiar de vis! (Y)

    1. Buna ziua! In ce an a fost construită aceasta casa si In ce oras? Va multumesc.

Lasa un comentariu