Daca ti-as spune de la inceput cat costa aceasta casa, probabil ca ai rade si nu ai mai fii atent la detaliile acestui proiect de casa si nu ar fi ok. Totusi, trebuie sa iti spun de la inceput ca nu este o casa pentru pretentiosi nici pentru familiile numeroase.

Faptul ca arata superb si ca are si un garaj m-a facut sa iti prezint si tie acest proiect minunat insa cel mai important aspect pe care te rog sa il observi este acela ca nu arata ca o casa ieftina, de duzina. Nu, acest proiect de casa mica si frumusica are un farmec aparte, are un aer special care te cucereste si te indeamana sa o construiesti pe bucata ta de teren.

Fiiind mica, este logic ca nu ai nevoie de o parcela foarte mare de teren . Un teren cu latimea de 19 metri si lungimea de 15 metri este suficient pentru a construi aceasta casuta. Dar nici daca ai un teren mai mare nu ar dezavantaja-o deloc.

Are o suprafata utila de doar 60 de metri patrati, aici intrand si garajul, cea construita fiind de 80 mp. La cei 60 de mp din interior sa nu uiti sa adaugi  si suprafata terasei exterioare de 6,5 mp.

Din pacate are doar un singur dormitor si nu poate gazdui o familie numeroasa dar pentru un cuplu acest proiect de casa este exact ceea ce trebuie.

Plan parter. Intrarea se face printr-un mic hol de 2,5 mp. Acest hol are si niste spatii de depozitare in partea stanga. Odata intrat inauntru dai cu privirea de o usa in spatele careia se afla zona de zi a acestei case micute. Zona de zi are suprafata utila de 25 mp si este formata din camera de zi si din bucataria open space.

Langa bucatarie se afla baia in suprafata de 3 mp. Dormitorul are suprafata de 9,5 mp. Garajul are suprafata de 20 de mp si este mai mult decat suficient pentru un autoturism. Incalzirea acestei case se face cu ajutorul unui termosemineu.

Variantele de constructie sunt diverse si care de care mai economice. O poti construi pe structura din lemne, structura metalica, din BCA sau din blocuri ceramice. Orice metoda de constructie ai alege nu vei scoate din buzunar, materialele de constructii si manopera, mai mult decat ai fi platit pe acest model de casa mica si economica.

Evident, trebuie sa mai platesti pentru proiect si toate actele si avizele necesare constructiei unei case. Si terenul, desigur, trebuie sa il aia. Si chiar daca nu il ai inca, il poti cumpara, doar ti-am zis mai spus ca nu ai nevoie de o parcela de teren foarte mare.

Sper ca ti-a fost pe plac aceasta superba casa mica. Fiind foarte simpla nu o sa te coste multi bani. Estimarile firmei de constructii de la care am cerut cotatia sunt foarte avantajoase. Practic, materialele si manopera vor da un pret de metrul patrat construit de 330 euro. Adica in jur de 20 mii euro. Ti se pare mult? Lasa un comentariu mai jos si spune-mi!

sursa: extradom.pl

2 comentarii

  1. Superbă, visul casei mele!Mulțumesc pentru acest proiect minunat!💕

Lasa un comentariu