Zilele trecute ti-am prezentat acest proiect de casa mica si am observat ca ti-a fost pe plac. Totusi, au fost unele voci care spuneau ca ar trebui mai multe bai sau ca ar fi buna aceasta casa dar proiectul nu se potriveste pe terenuri inguste. Eu sunt de parare ca se potrivea pe terenuri inguste insa nu mi-am dat seama ca unii dintre voi au niste terenuri foarte inguste. Si asa am revenit cu o casa de aceeasi suprafata utila dar construibila pe terenuri cu latimea de minim 12 metri. Suna bine, nu?

Probabil esti putin uimit de aspectul exterior al acestei case mici dar nu te panica, fatada poate fi facuta cum doresti tu, nu este musai sa arate asa. Dar sa stii ca asa arata un proiect de casa mica si moderna, o sa tot vezi genul acesta de case cu acoperisul in doua ape acoperit cu tabla faltuita.

Si, ca sa iti mai dau inca o veste buna, afla ca suprafata utila de 85 metri patrati nu include si camera tehnica. Deci casa e mai mare. Suprafata construita este de 125 mp.

Plan parter. La fel ca si in cazul proiectului precedent aceasta casa are o compartimentare formata din doua zone: zona de somn si zona de zi. In zona de zi vom gasi bucataria si camera de zi iar in cea de somn vom gasi cele 3 dormitoare si cele doua bai. Dar sa vedem cum se prezinta compartimentarea.

Intrarea se face prin intermediul unui hol(1.) de 4,2 mp. Acest hol dispune si de un spatiu de depozitare in lateral. Inaintand vom ajunge pe un hol central(3.) de unde putem accesa cele doua zone ale casei. In partea dreapta se afla zona de living room(9) si bucataria(10) cu camara(11). Un grup sanitar(2) deserveste zona de zi.

Zona de somn cuprinde 3 dormitoare. Un dormitor matrimonial(4) in suprafata de 11,9 mp ce dispune de o baie(5) de 2,5 mp. Un dormitor(6) de 10,6 mp si un alt dormitor (8) tot de 10,7 mp. Acestea sunt deservite de o baie(7) de 5 mp.

Fiind un plan de casa mica sunt obligat sa apreciez si aici compartimentarea compacta si ergonomica pe care arhitectii au ridicat-o la rang de arta. Desi nu avem cele mai mari dormitoare nu putem sa nu apreciem si faptul ca la 3 dormitoare avem doua bai disponibile. Si sa nu uitam nici de grupul sanitar disponibil pentru zona de zi.

Iata mai multe imagini cu casa dar si amplasarea pe teren:

Sper ca ti-a placut si acest proiect de casa mica si moderna. Daca nu esti inca decis asupra a cum va arata viitoarea ta casa te sfatuiesc sa mai rasfoiesti proiectele postate aici. Sunt cu sutele si contin idei de case pentru toate gusturile si buzunarele. Zi frumoasa!

sursa: domdlaciebie.com.pl

Lasa un comentariu