Daca esti amatorul caselor doar cu parter sa stii ca acest proiect este pentru tine. Frumusetea exterioara combinata cu o compartimentare ergonomica iti vor pune la suflet acest proiect de casa doar cu parter si te vor convinge sa preiei acest model de casa si sa il construiesti. Clar vei face o alegere buna iar pentru a imi argumenta cele spuse te invit sa ramai 3 minute pe site pentru a afla mai multe detalii despre acest proiect.

Proiectul de astazi iti arata o casa doar cu parter cu suprafata utila de 108 metri patrati, respectiv 140 metri patrati suprafata construita. Arata ca un vechi conac insa influentele moderne sunt vizibile de la o posta si dau un aer aparte acestei case. Proportiile echilibrate ale exteriorului coroborate cu o compartimentare orientata spre maximizarea spatiului la maximum fac din acest proiect de casa alegerea ideala pentru familiile formate din 4-5 persoane.

Plan parter. La fel ca si in cazul acestei case doar cu parter, acest plan ne arata cum arhitectul a impartit parterul in doua zone distincte: zona de zi si zona de noapte. In zona de zi gasim camera de zi si bucataria iar in zona de noapte sunt amplasate cele 3 dormitoare.

Intrarea se face prin intermediul unui hol de 3,7 mp. De aici intri direct in casa si esti intampinat de un alt hol in suprafata de 13 mp. In partea dreapta se afla zona de zi iar in stanga se afla zona de noapte.

Zona de zi este formata dintr-o camera de zi de 30 mp. Tot aici gasim bucataria de 10 mp si un grup sanitar de 2 mp. Nu am cum sa nu remarc faptul ca din living room se poate iesi pe o terasa cocheta si foarte utila. Imi place si faptul ca exista multa lumina naturala venita prin usile si ferestrele mari si bine amplasate.

Zona de odihna. Este alcatuita din 3 dormitoare. Acestea nu sunt foarte spatioase, avand 11,4, 11,8, respectiv 11,9 mp. Totusi, datorita iluminarii naturale acestea nu te lasa sa simti asta. O baie de 4,8 mp le deserveste.

 

Amplasarea pe teren .

Imagini din cele patru laturi.

Cred ca si tie ti-a fost pe plac aceasta frumoasa casa. Desi are doar 108 mp utili trebuie sa recunosti ca este bine compartimentata si poate sustine o familie destul de mare. Daca ar fi avut si garaj ar fi fost super. Dar se poate modifica proiectul astfel incat sa aiba si garaj. Tu doar trebuie sa ai  terenul si placerea de a construi acest model de casa doar cu parter.

sursa: archon.pl

2 comentarii

  1. Ar trebuie schimbata locatia 3 cu 4, este mai logic sa ai baia catre peretele exterior, sa poti face o fereastra ptr aerisire

    1. Se poate face aerisire și wireless în ziua de azi

Lasa un comentariu