Ca este frumoasa deja stii asta! Doar aspectul acesteia ti-a atras atentia si ai intrat sa afli mai multe detalii despre aceasta casa cu arhitectura moderna. Dar, ca poate fi construita cu un buget decent, stiai asta? Ramai cu mine sa afli mai multe detalii despre acest proiect de casa doar cu parter in suprafata de 90 mp.

In doar 300 de metri patrati poti construi aceasta frumusete in stil mediteranean. Daca ai un teren mai mare cu atat mai bine. Aceasta superba casa mica are in componenta 3 dormitoare, doua bai, un living room, o bucatarie, un spatiu de dinning dar si un garaj semideschis ce poate fi folosit ca si terasa in verile toride.

Iata planul parterului:

 

Planul parterului ne dezvaluie o casa compacta, compartimentata ergonomic. In doar 90 de mp utili arhitectul s-a intrecut pe sine si a desenat camere spatioase si bine iluminate natural. Acest proiect de casa doar cu parter este de departe unul reusit. Casa aceasta poate gazdui o familie de 3-4 persoane, lejer.

Intrarea se face printr-o mica terasa acoperita si ajungem direct in living room. Acesta are suprafata de 16 mp. Ai zice ca nu este mare dar nu uita ca langa living, nedespartita de niciun zid, se afla zona de servit masa. Astfel avem 30 de metri patrati in care ne putem desfasura in voie. Bucataria are suprafata de 10,5 mp si se afla in capat, pe partea stanga.

Zona de somn a acestei case mici doar ci parter este alcatuita din 3 dormitoare. Doua dormitoare a cate 10,5 mp se afla in partea dreapta a casei. Acestea sunt deservite de o baie de 7 mp. De fapt, aceasta baie deserveste intreaga locuinta. Mai putin dormitorul matrimonial.

Dormitorul matrimonial este piesa de rezistenta a acestei case. Acesta are suprafata de 14 mp si este deservit de o baie proprie. Cam asta a fost compartimentarea, de notat ar mai fi si garajul din partea stanga a casei. Nu este un garaj inchis, conform planului, dar cine ne impiedica sa il construim astfel?!

Acum sa spun cate ceva despre pret. Cu siguranta ti-a placut acest proiect de casa doar cu parter si te intrebi cat costa constructia acestei case. Cel mai bine ar fi sa ceri o oferta unei firme de constructii. Evident, inainte de asta trebuie sa cumperi proiectul de la un arhitect autorizat.

Dar, ca sa iti faci o idee, pe baza preturilor la materialele de constructii din acest an dar si pe baza manoperei la mp de construit la rosu si la cheie, pot estima ca te-ar costa in jur de 39-47 mii de euro sa construiesti aceasta frumoasa casa mica. Manopera si materialele de constructii. Daca o construiesti in regie proprie te va costa chiar si mai putin de 30 de mii de euro.

sursa: pinoyhousedesigns.com